
Az ünnep fontos eleme ez az étel, de egy márka bizonyos tételeivel komoly gond van.
Veled is előfordult már, hogy túl sok virslit vettél, ezért megfordult a fejedben, hogy a felesleget lefagyaszthatod-e? Itt a válasz.
A virslis ételek világa is nagyon színes – mutatjuk, mit kezdhetsz a maradékkal!
Értem én, hogy praktikus, gyorsan megvan, mindig kéznél, és még finom is, de a virsli helyett ehetünk valami kevésbé műanyagot is.
A virsli remek, gyors vacsora, és a tavasztól őszig tartó grillszezonban percek alatt elkészül a kissé füstös ízű változata is.
Szeretjük a hot dogot mustárral is, de ha az új év első napjain egy kicsit pimpelnél a fogáson, érdemes juharszirupos mustárral és sült hagymával készítened. A ropogós hagyma tökéletes lesz a kissé édes szósz mellett.
Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.
A lilahagyma-csatni tökéletes húsok mellett, házi hamburgerekben kecskesajt mellett és akár leveles tésztába is töltheted egy nagy adag feta társaságában. Az édeskés csatni mellett tökéletes bármilyen sós sajt.
Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.
Egy kevés bacon és csicseriborsó is helyet kapott a grillezett padlizsán mellett, és ha igazán finomra készítenéd, minél több salátafélét és zöldfűszert adj hozzá!
Persze hogy a legjobb a házi, gyúrt változat, de ha egy tésztavacsoráról maradt még két adag hideg penne, adj neki új ízeket egy kevés forró vízzel, meleg vajjal, virslivel és ezzel a klassz, mézes-mustáros szósszal.
Mindegyik fajtára ugyanaz a szabály vonatkozik.
Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismered a királyaink nevét.
Sokáig azt hitték, szifilisz végzett vele, azonban ma már tudjuk, halálának oka egészen másban keresendő.