Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Minden napszakban jöhet egy jó adag friss lecsó, amit csípősen, tojással és anélkül is imádunk. Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

Pluszmunkád nem sok lesz vele, ám a bulgurral és a virslivel simán lesz belőle annyira tartalmas egytálétel, hogy a tojás, a kolbászkarikák és a kenyér sem hiányoznak majd mellőle. 

Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.
Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.Fotó: SilviaJansen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 darab megtisztított paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab füstölt virsli
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre zöldségalaplé (leveskockával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, és add hozzá a bulgurt, majd vedd le a tűzről, és fedő alatt adj neki 15 percet, hogy megpuhuljon. 

Közben egy kevés olajon sóval és borssal párold üvegesre az összevágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt főzd, amíg levet ereszt. Ezek után add hozzá a felszeletelt paprikát, és adj neki még legalább 5 percet. 

Ha szereted csípősen, adj a lecsódhoz egy kis Cayene-borsot, majd, ha elkészült, add hozzá a bulgurt és a virslikarikákat. Keverj még rajta néhányat, és már tálalhatod is. Ha úgy jobban tetszik, a bulgurt a lecsó mellé köretként is tálalhatod. Vega változatban virsli helyett főtt csicseriborsót adj hozzá. 

Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!
Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!

Minél több embert kérdeztünk meg, annál kevésbé volt egyértelmű, hogyan készül a jó lecsó. Most megszavaztatjuk.

Tovább »

Még több recept

Ha valami izgalmasat ennél, készíts szendvicset erdei gombákkal és egy kis szilvalekvárral!

Sem a gomba, sem a szilvalekvár nem hagyományos összetevője a melegszendvicseknek, pedig ha ezt a változatot kipróbálod, esélyes, hogy rászoksz majd.

február28., 12:00

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

február27., 12:04

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

január29., 11:20

Feldobtuk az ismerős fogást: zöldborsós-szójababos sertésszűzragu

Ha nem jutsz szójababhoz, akkor készítsd borsóval és zöldbabbal, de akár fehérrépát is keverhetsz a raguba. Minél több ress, fűszeres zöldség jut bele, annál jobban jársz.

január31., 10:40

Fenséges fahéjas csiga muffinformában glutén- és cukormentesen

Brutálfinom fahéjas csiga muffinformában, gluténmentes, élesztőmentes, cukormentes verzióban.

február25., 12:00

Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes.

február12., 10:44

Mustra