Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Minden napszakban jöhet egy jó adag friss lecsó, amit csípősen, tojással és anélkül is imádunk. Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

Pluszmunkád nem sok lesz vele, ám a bulgurral és a virslivel simán lesz belőle annyira tartalmas egytálétel, hogy a tojás, a kolbászkarikák és a kenyér sem hiányoznak majd mellőle. 

Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.
Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.Fotó: SilviaJansen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 darab megtisztított paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab füstölt virsli
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre zöldségalaplé (leveskockával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, és add hozzá a bulgurt, majd vedd le a tűzről, és fedő alatt adj neki 15 percet, hogy megpuhuljon. 

Közben egy kevés olajon sóval és borssal párold üvegesre az összevágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt főzd, amíg levet ereszt. Ezek után add hozzá a felszeletelt paprikát, és adj neki még legalább 5 percet. 

Ha szereted csípősen, adj a lecsódhoz egy kis Cayene-borsot, majd, ha elkészült, add hozzá a bulgurt és a virslikarikákat. Keverj még rajta néhányat, és már tálalhatod is. Ha úgy jobban tetszik, a bulgurt a lecsó mellé köretként is tálalhatod. Vega változatban virsli helyett főtt csicseriborsót adj hozzá. 

Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!
Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!

Minél több embert kérdeztünk meg, annál kevésbé volt egyértelmű, hogyan készül a jó lecsó. Most megszavaztatjuk.

Tovább »

Még több recept

Csak egy pita hiányzik mellőle: menemen, a török lecsó

A menemen, más néven török lecsó hagyományos török étel, melynek alapanyaga tojás, paradicsom, zöldpaprika, hagymafélék és fűszerek, például őrölt bors, só és oregánó.

2020. július29., 06:04

A virsli lilahagyma-csatnival és leveles tésztában a legfinomabb

A lilahagyma-csatni tökéletes húsok mellett, házi hamburgerekben kecskesajt mellett és akár leveles tésztába is töltheted egy nagy adag feta társaságában. Az édeskés csatni mellett tökéletes bármilyen sós sajt.

2020. december31., 06:04

Klassz és nagyon nyári lecsóalternatíva: shakshuka

Ez a zöldséges egytálétel Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű. Ott legtöbbször pitával kínálják, nekünk tökéletes hozzá egy nagy szelet, kovásszal készült házi rozskenyér is.

2020. július25., 06:04

Ha egy gazdag, meleg virslisalátát készítenél, ez lesz a te recepted

Egy kevés bacon és csicseriborsó is helyet kapott a grillezett padlizsán mellett, és ha igazán finomra készítenéd, minél több salátafélét és zöldfűszert adj hozzá!

2020. december31., 06:04

Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

február21., 06:04

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.