Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Minden napszakban jöhet egy jó adag friss lecsó, amit csípősen, tojással és anélkül is imádunk. Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

Pluszmunkád nem sok lesz vele, ám a bulgurral és a virslivel simán lesz belőle annyira tartalmas egytálétel, hogy a tojás, a kolbászkarikák és a kenyér sem hiányoznak majd mellőle. 

Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.
Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.SilviaJansen

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 darab megtisztított paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab füstölt virsli
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre zöldségalaplé (leveskockával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, és add hozzá a bulgurt, majd vedd le a tűzről, és fedő alatt adj neki 15 percet, hogy megpuhuljon. 

Közben egy kevés olajon sóval és borssal párold üvegesre az összevágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt főzd, amíg levet ereszt. Ezek után add hozzá a felszeletelt paprikát, és adj neki még legalább 5 percet. 

Ha szereted csípősen, adj a lecsódhoz egy kis Cayene-borsot, majd, ha elkészült, add hozzá a bulgurt és a virslikarikákat. Keverj még rajta néhányat, és már tálalhatod is. Ha úgy jobban tetszik, a bulgurt a lecsó mellé köretként is tálalhatod. Vega változatban virsli helyett főtt csicseriborsót adj hozzá. 

kapcsolódó Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!
Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!

Minél több embert kérdeztünk meg, annál kevésbé volt egyértelmű, hogyan készül a jó lecsó. Most megszavaztatjuk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

2020. július30., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

2021. január14., 06:04

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

2021. február25., 06:00

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

2021. január15., 06:04

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

2021. január15., 06:04

Angolosan is finom a shakshuka, dobj össze belőle egy adagot!

Ebben a változatban van egy kevés sült bacon és bab, és nagyon jót tesz az angolos hatás ennek a klassz, fűszeres lecsónak. Kenyér helyett pirított kalácsszeletekkel is próbáld ki!

2021. január1., 06:04

Mustra