Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Minden napszakban jöhet egy jó adag friss lecsó, amit csípősen, tojással és anélkül is imádunk. Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

Pluszmunkád nem sok lesz vele, ám a bulgurral és a virslivel simán lesz belőle annyira tartalmas egytálétel, hogy a tojás, a kolbászkarikák és a kenyér sem hiányoznak majd mellőle. 

Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.
Már csak a virsli hiányzik a tetejéről.Fotó: SilviaJansen

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 darab megtisztított paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab füstölt virsli
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre zöldségalaplé (leveskockával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, és add hozzá a bulgurt, majd vedd le a tűzről, és fedő alatt adj neki 15 percet, hogy megpuhuljon. 

Közben egy kevés olajon sóval és borssal párold üvegesre az összevágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt főzd, amíg levet ereszt. Ezek után add hozzá a felszeletelt paprikát, és adj neki még legalább 5 percet. 

Ha szereted csípősen, adj a lecsódhoz egy kis Cayene-borsot, majd, ha elkészült, add hozzá a bulgurt és a virslikarikákat. Keverj még rajta néhányat, és már tálalhatod is. Ha úgy jobban tetszik, a bulgurt a lecsó mellé köretként is tálalhatod. Vega változatban virsli helyett főtt csicseriborsót adj hozzá. 

Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!
Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!

Minél több embert kérdeztünk meg, annál kevésbé volt egyértelmű, hogyan készül a jó lecsó. Most megszavaztatjuk.

Tovább »

Még több recept

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

március21., 06:00

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

március14., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.