A virsli a leveseknek is jól áll: tejszínes burgonyaleves grillezett virslivel

Ha egy egyszerű levessel indítanád a szilveszteri buli utáni másnapot, ez a sűrű burgonyaleves a roppanós virslikarikákkal tökéletes választás lehet. Ha most nem mustárral és kenyérrel készíted, egészen új arcát ismerheted meg az ebben a receptben levesbetétként kínált virslinek.

Ha a virslivel a legjobban akarsz járni, de nincs még kedvenc márkád, keresd azt, amelyikben a legtöbb hús és a legkevesebb adalékanyag van. Ehhez a leveshez mi grillezztük a virslit, így a forró falatok jó kis kísérői lesznek a tejszínes, burgonyás levesnek. 

Ha vannak otthon friss zöld fűszerek, apríts bele tálaláskor egy-egy jó adagot belőlük, mert szinte bármelyik tökéletesen illik hozzá a kaportól a snidlingen át a bazsalikomig. 

Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.
Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.juefraphoto

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka burgonya
  • 3 deci tejszín
  • 4 darab virsli
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 leveskocka
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Öt percig puhítsd a hagymát a forró olajon, majd add hozzá a falatnyi kockákra vágott burgonyát, és pirítsd azzal is néhány percig. Öntsd fel egy liter vízzel, (még jobb, ha van otthon zöldségalaplé), morzsold bele az ízesítőket, és kis lángon főzd puhára a burgonyát. 

Ha szeretnél a levesedbe burgonyadarabokat, vegyél ki belőle néhány kanállal a sűrítés előtt, ha pedig teljesen krémesre szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, és add hozzá a cukrot, tejszínt, tejfölt, majd keverd el újra. Szerencsés, ha ezeket egy merőkanál meleg levessel kevered el, mielőtt a teljes keverékhez adod. Ezek után ízesítsd sóval és borssal, és ha szereted, szerencsendiót is reszelhetsz bele. 

Főtt virslivel is tálalhatod, de ha szívesen megsütnéd, akkor pirítsd 1-2 percig forró olajon, majd összevágva mehet a krémes leves tetejére. Szuper egyszerű, mégis különleges szilveszteri fogás lesz belőle, ami még finomabb egy-egy csokor friss zöld fűszerrel vagy egy kevés reszelt szarvasgombával. 

kapcsolódó Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre
Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre

Kíméld gyomrod, inkább ne kísérletezz. Mutatjuk a legjobb párosításokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

szeptember17., 10:24

Még egy menő újévi leves: pofonegyszerű bableves virslivel

Lencse helyett babot is ehetsz a pénz féktelen áramlásáért.

2020. január1., 11:58

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Emeld a hot dogokat egy magasabb szintre sült hagymával és juharszirupos mustárral

Szeretjük a hot dogot mustárral is, de ha az új év első napjain egy kicsit pimpelnél a fogáson, érdemes juharszirupos mustárral és sült hagymával készítened. A ropogós hagyma tökéletes lesz a kissé édes szósz mellett.

január1., 06:04

Ez a jó kis virslis tésztasaláta szilveszterkor és az új év első napján is remek fogás

Persze hogy a legjobb a házi, gyúrt változat, de ha egy tésztavacsoráról maradt még két adag hideg penne, adj neki új ízeket egy kevés forró vízzel, meleg vajjal, virslivel és ezzel a klassz, mézes-mustáros szósszal.

2020. december31., 06:04

Még egy ötlet lencsére: majonézes lencsesaláta baconnel

Ha azok közé tartozol, akik az újévet nem hosszú főzőcskézéssel indítanák, de szeretnének valami finomat és tartalmasat enni, ezt a fogást próbáld ki!

2019. december26., 09:24

Mustra