A virsli a leveseknek is jól áll: tejszínes burgonyaleves grillezett virslivel

Ha egy egyszerű levessel indítanád a szilveszteri buli utáni másnapot, ez a sűrű burgonyaleves a roppanós virslikarikákkal tökéletes választás lehet. Ha most nem mustárral és kenyérrel készíted, egészen új arcát ismerheted meg az ebben a receptben levesbetétként kínált virslinek.

Ha a virslivel a legjobban akarsz járni, de nincs még kedvenc márkád, keresd azt, amelyikben a legtöbb hús és a legkevesebb adalékanyag van. Ehhez a leveshez mi grillezztük a virslit, így a forró falatok jó kis kísérői lesznek a tejszínes, burgonyás levesnek. 

Ha vannak otthon friss zöld fűszerek, apríts bele tálaláskor egy-egy jó adagot belőlük, mert szinte bármelyik tökéletesen illik hozzá a kaportól a snidlingen át a bazsalikomig. 

Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.
Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.Fotó: juefraphoto

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka burgonya
  • 3 deci tejszín
  • 4 darab virsli
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 leveskocka
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Öt percig puhítsd a hagymát a forró olajon, majd add hozzá a falatnyi kockákra vágott burgonyát, és pirítsd azzal is néhány percig. Öntsd fel egy liter vízzel, (még jobb, ha van otthon zöldségalaplé), morzsold bele az ízesítőket, és kis lángon főzd puhára a burgonyát. 

Ha szeretnél a levesedbe burgonyadarabokat, vegyél ki belőle néhány kanállal a sűrítés előtt, ha pedig teljesen krémesre szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, és add hozzá a cukrot, tejszínt, tejfölt, majd keverd el újra. Szerencsés, ha ezeket egy merőkanál meleg levessel kevered el, mielőtt a teljes keverékhez adod. Ezek után ízesítsd sóval és borssal, és ha szereted, szerencsendiót is reszelhetsz bele. 

Főtt virslivel is tálalhatod, de ha szívesen megsütnéd, akkor pirítsd 1-2 percig forró olajon, majd összevágva mehet a krémes leves tetejére. Szuper egyszerű, mégis különleges szilveszteri fogás lesz belőle, ami még finomabb egy-egy csokor friss zöld fűszerrel vagy egy kevés reszelt szarvasgombával. 

Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre
Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre

Kíméld gyomrod, inkább ne kísérletezz. Mutatjuk a legjobb párosításokat.

Tovább »

Még több recept

Tökéletes reggeli az újévre: egyszerű, virslis muffinok

Ez a szuper virslis muffin önmagában is rágcsálható, de akár egy kis majonézzel és omlettel is megtölthető, és még fagyasztva sem lesz baja. Csoda, hogy ott van a kedvenc újévi reggelijeink között?

január1., 10:52

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Még egy ötlet lencsére: majonézes lencsesaláta baconnel

Ha azok közé tartozol, akik az újévet nem hosszú főzőcskézéssel indítanák, de szeretnének valami finomat és tartalmasat enni, ezt a fogást próbáld ki!

2019. december26., 09:24

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.