A virsli a leveseknek is jól áll: tejszínes burgonyaleves grillezett virslivel

Ha egy egyszerű levessel indítanád a szilveszteri buli utáni másnapot, ez a sűrű burgonyaleves a roppanós virslikarikákkal tökéletes választás lehet. Ha most nem mustárral és kenyérrel készíted, egészen új arcát ismerheted meg az ebben a receptben levesbetétként kínált virslinek.

Ha a virslivel a legjobban akarsz járni, de nincs még kedvenc márkád, keresd azt, amelyikben a legtöbb hús és a legkevesebb adalékanyag van. Ehhez a leveshez mi grillezztük a virslit, így a forró falatok jó kis kísérői lesznek a tejszínes, burgonyás levesnek. 

Ha vannak otthon friss zöld fűszerek, apríts bele tálaláskor egy-egy jó adagot belőlük, mert szinte bármelyik tökéletesen illik hozzá a kaportól a snidlingen át a bazsalikomig. 

Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.
Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.juefraphoto

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 deka burgonya
  • 3 deci tejszín
  • 4 darab virsli
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 leveskocka
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Öt percig puhítsd a hagymát a forró olajon, majd add hozzá a falatnyi kockákra vágott burgonyát, és pirítsd azzal is néhány percig. Öntsd fel egy liter vízzel, (még jobb, ha van otthon zöldségalaplé), morzsold bele az ízesítőket, és kis lángon főzd puhára a burgonyát. 

Ha szeretnél a levesedbe burgonyadarabokat, vegyél ki belőle néhány kanállal a sűrítés előtt, ha pedig teljesen krémesre szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, és add hozzá a cukrot, tejszínt, tejfölt, majd keverd el újra. Szerencsés, ha ezeket egy merőkanál meleg levessel kevered el, mielőtt a teljes keverékhez adod. Ezek után ízesítsd sóval és borssal, és ha szereted, szerencsendiót is reszelhetsz bele. 

Főtt virslivel is tálalhatod, de ha szívesen megsütnéd, akkor pirítsd 1-2 percig forró olajon, majd összevágva mehet a krémes leves tetejére. Szuper egyszerű, mégis különleges szilveszteri fogás lesz belőle, ami még finomabb egy-egy csokor friss zöld fűszerrel vagy egy kevés reszelt szarvasgombával. 

kapcsolódó Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre
Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre

Kíméld gyomrod, inkább ne kísérletezz. Mutatjuk a legjobb párosításokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha egy gazdag, meleg virslisalátát készítenél, ez lesz a te recepted

Egy kevés bacon és csicseriborsó is helyet kapott a grillezett padlizsán mellett, és ha igazán finomra készítenéd, minél több salátafélét és zöldfűszert adj hozzá!

2020. december31., 06:04

Még egy menő újévi leves: pofonegyszerű bableves virslivel

Lencse helyett babot is ehetsz a pénz féktelen áramlásáért.

2020. január1., 11:58

A virsli lilahagyma-csatnival és leveles tésztában a legfinomabb

A lilahagyma-csatni tökéletes húsok mellett, házi hamburgerekben kecskesajt mellett és akár leveles tésztába is töltheted egy nagy adag feta társaságában. Az édeskés csatni mellett tökéletes bármilyen sós sajt.

2020. december31., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

2020. január23., 11:36

Mustra