A virsli a leveseknek is jól áll: tejszínes burgonyaleves grillezett virslivel

Ha egy egyszerű levessel indítanád a szilveszteri buli utáni másnapot, ez a sűrű burgonyaleves a roppanós virslikarikákkal tökéletes választás lehet. Ha most nem mustárral és kenyérrel készíted, egészen új arcát ismerheted meg az ebben a receptben levesbetétként kínált virslinek.

Ha a virslivel a legjobban akarsz járni, de nincs még kedvenc márkád, keresd azt, amelyikben a legtöbb hús és a legkevesebb adalékanyag van. Ehhez a leveshez mi grillezztük a virslit, így a forró falatok jó kis kísérői lesznek a tejszínes, burgonyás levesnek. 

Ha vannak otthon friss zöld fűszerek, apríts bele tálaláskor egy-egy jó adagot belőlük, mert szinte bármelyik tökéletesen illik hozzá a kaportól a snidlingen át a bazsalikomig. 

Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.
Még finomabb, ha előtte egy kicsit grillezed a virsliket.Fotó: juefraphoto

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka burgonya
  • 3 deci tejszín
  • 4 darab virsli
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 leveskocka
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Öt percig puhítsd a hagymát a forró olajon, majd add hozzá a falatnyi kockákra vágott burgonyát, és pirítsd azzal is néhány percig. Öntsd fel egy liter vízzel, (még jobb, ha van otthon zöldségalaplé), morzsold bele az ízesítőket, és kis lángon főzd puhára a burgonyát. 

Ha szeretnél a levesedbe burgonyadarabokat, vegyél ki belőle néhány kanállal a sűrítés előtt, ha pedig teljesen krémesre szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, és add hozzá a cukrot, tejszínt, tejfölt, majd keverd el újra. Szerencsés, ha ezeket egy merőkanál meleg levessel kevered el, mielőtt a teljes keverékhez adod. Ezek után ízesítsd sóval és borssal, és ha szereted, szerencsendiót is reszelhetsz bele. 

Főtt virslivel is tálalhatod, de ha szívesen megsütnéd, akkor pirítsd 1-2 percig forró olajon, majd összevágva mehet a krémes leves tetejére. Szuper egyszerű, mégis különleges szilveszteri fogás lesz belőle, ami még finomabb egy-egy csokor friss zöld fűszerrel vagy egy kevés reszelt szarvasgombával. 

Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre
Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre

Kíméld gyomrod, inkább ne kísérletezz. Mutatjuk a legjobb párosításokat.

Tovább »

Még több recept

Illatos, citromos vegán süti gluténmentesen

Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.

február17., 10:40

Brokkolis lepénykék: húsmentes finomság glutén- és tojásmentesen

Ez a low carb brokkolis lepény lehet előétel, főétel, köret vagy snack is akár.

február18., 12:04

Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

február16., 11:24

A tócsni bármikor jöhet, főleg egy adag snidlinges-fokhagymás tejföllel

A tócsni azoknak való, akik jól akarnak lakni egy könnyen elkészíthető étellel gyorsan, magyarosan, de hús nélkül. Nem kérnek a lángos kelesztési idejéből, és húst sem pácolnának, elégnek érzik összekeverni a tésztát, és rá egy nagy adag, jéghideg fokhagymás tejfölt.

február19., 12:00

A halakat és a tésztát is feldobja egy adag tejszínes kapormártás

Egy igazi klasszikus a kapormártás, amit bármilyen halhoz, de akár egy adag friss, parmezános házi tésztával is tálalhatsz. Jól megy szárnyashússal, és zöldséges rétesek tetején is tökéletes, így azzal biztos nem lesz gond, hogy elfogyjon.

február19., 11:20

Ez a csokidarabos süti könnyű verzióban is a kedvenced lesz

A klasszikus chocholate chip cookie olyasmi, amiből el lehet nassolni egy vödörrel egy jó film vagy beszélgetés közben, és ha egy kis alma és valamilyen természetes édesítő is kerül a tésztájába, akkor már mindjárt nem olyan rossz érzésekkel pusztít el az ember belőle egyébként épp ugyanannyit, mint a hagyományosból.

február15., 12:00

Mustra