Ez a jó kis virslis tésztasaláta szilveszterkor és az új év első napján is remek fogás

Persze hogy a legjobb a házi, gyúrt változat, de ha egy tésztavacsoráról maradt még két adag hideg penne, adj neki új ízeket egy kevés forró vízzel, meleg vajjal, virslivel és ezzel a klassz, mézes-mustáros szósszal.

Főtt burgonya is kerülhet bele.
Főtt burgonya is kerülhet bele.Angelika Heine

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 2 nagyobb szál virsli
  • 2 bögre pennetészta (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre csemegekukorica
  • 2 kisebb szál párolt fehérrépa felkockázva
  • 1 nagyobb darab zöldalma felkockázva
  • 1 darab zellerszár apróra vágva

Az öntethez

  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. mascarpone
  • 4 ek. majonéz
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. mustár
  • ízlés szerint só, zöld bors
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, és a virslit is főzd néhány percig. Közben dolgozd össze az öntet hozzávalóit, majd ha a tészta langyosra hűlt, forgass össze minden hozzávalót az öntettel. Néhány óra a hűtőben jót tesz neki. 

kapcsolódó Itt a legjobb főzési technika a szilveszteri virslihez
Itt a legjobb főzési technika a szilveszteri virslihez

Ízletes és zamatos virslire vágysz? Mutatjuk, hogy hozd ki belőle a legtöbbet a konyhakémia segítségével.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Muffin matchával és fehér csokival: isteni édesség japán hangulatban

Ha szereted az izgalmas ízeket, szokatlan ízkombinációkat és a zöldtea-por gyönyörű zöld színét, dobd össze ezt a különleges muffint. Naná, hogy egy nagy pohár matcha latte lesz a tökéletes ital mellette.

október21., 11:24

Tudjuk, mit eszel idén nyáron: juhtúrós tésztasaláta cukkinivel és aszalt paradicsommal

Ez a tésztasaláta olyasmi, ami hidegen is tökéletesen finom, főleg, ha épp egy szelet forró, grillezett csirkecomb kerül mellé egy kis citromhéjjal és reszelt sajttal.

2020. július4., 06:04

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

október18., 11:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustra