Egy igazi retró szilveszteri fogás: 4 összetevős korhelysaláta

Keverj össze minden alapanyagot, és hűtsd le jól – nem is kell mást tenned ehhez a szuper, savanykás, virslis fogáshoz. Ezt még extra másnaposan is simán összedobod – a jó kis retró saláta szuper kísérője egy jó kis esti nosztalgiázásnak arról, hogy régen mennyivel jobb volt minden.

Csak egy kis káposzta, lila hagyma és néhány virsli kell ehhez a salátához, negyedik összetevőként pedig egy egyszerű tartármártás, amihez szintén nem kell nagy tudomány. Trükkös megfogalmazás a 4 összetevő, na de ha maradt egy adag mártás a hal mellől és egy kis káposzta karácsonyról, nincs is ennél jobb módja a maradékok felhasználásának. Egy nagy adag vajas pirítós kell csak mellé, és máris kész az újévi vacsora, amiben az ilyenkor kötelező virslikarikák is ott vannak. Ha van időd egy kicsit feldobni, főtt lencsét, burgonyát és akár főtt kukoricát is keverhetsz a salátába, így már tényleg csak egy pohár pezsgő és néhány falatka malac hiányzik a kötelező újévi ételek és italok sorából. 

 

Szilveszterre tökéletes.
Szilveszterre tökéletes.Marina Bakush

Hozzávalók 3 személyre:

A salátához

  • 2 bögre savanyú káposzta
  • 6 darab füstölt virsli
  • 1 kisebb darab apróra vágott lila hagyma

Az öntethez

  • 0.5 bögre majonéz
  • 0.5 bögre tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Dobd forró vízbe a virlsiket, hagyd benne 6 percig, majd karikázd fel, és keverd el a megmosott káposztával és a hagymával. A majonézes öntethez keverd el a majonézt a többi hozzávalóval, sózd ízlés szerint, és forgasd meg benne a saláta összetevőit, majd tedd az egészet a hűtőbe néhány órára. 

kapcsolódó Majonézek tesztje: az ár nem arányos a minőséggel
Majonézek tesztje: az ár nem arányos a minőséggel

Tesztünk váratlan eredményt hozott: a talán legnagyobb név az utolsó helyen végzett, míg a győzelmet egy olcsóbb, sajátmárkás termék szerezte meg.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

2020. január23., 11:36

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

szeptember17., 10:24

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Szilveszteri bulikaja egyszerűen: édes-csípős virslifalatkák leveles tésztában, szezámmaggal

Naná, hogy a buli napján kevés ideje és kedve marad az embernek főzni, de ha házibuliról van szó, talán érdemes vinni valamit a svédasztalra, amiről hajnalban már elfogy a vázába tett virág és a videomagnóban lejátszani próbált sonkás szendvics is.

2020. január1., 09:29

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Mustra