Akkor most meg kell mosni a virslit felhasználás előtt, vagy nem?

Egyesek megmossák a virslit felhasználás előtt. Utánajártunk, hogy jól teszik-e.

A virsli hivatalosan a vörösáruk csoportjába tartozó, pépesítéssel készülő húskészítmény. Ha még pontosabbak akarnánk lenni, úgy fogalmaznánk: a legfeljebb 26 mm átmérőjű, természetes vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstöletlen, füstölt vagy füstízesítésű homogén metszéslapú termékeket hívjuk így. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 51 százalék. És ebben a szövegben valahol már az is el van rejtve, miért kell vagy nem kell megmosnunk a virslit...

Esszük hot dogban, levesekben, főzelékek mellé, de arról még nem született megegyezés, hogy vajon meg kell-e mosni, mielőtt megfőzzük. Válaszért a gyártóhoz fordultunk. 

Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketingmenedzsere kérdésükre elmondta: sokféle virsli van, de tisztítás tekintetében mindegyikre ugyanaz a szabály vonatkozik. 

„A virslire jellemző, hogy nem kell túl sokáig főzni, mert az az élvezeti értékéből elvesz. Akad köztük műbeles, természetes bélbe töltött és hámozott változat, de egyik esetben sem szennyeződik a gyártás során a termék úgy, hogy még otthoni tisztítást is igényeljen” – mondja a szakember. Nem kell lemosni főzés előtt, mert a technológiájából adódóan többször hőkezelt termékről van szó, amit a gyártók gyakran még a csomagba kerülés után is hőkezelésnek vetnek alá – ez a hosszú eltarthatóságú virsli. 

Vagyis ha megnyugtat, akkor megmoshatod elkészítés előtt, de erre valójában semmi szükség nincs. A kicsomagolt virsli mehet egyenesen a forró vízbe. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra