Tökéletes reggeli az újévre: egyszerű, virslis-sajtos muffinok

Ez a szuper virslis muffin önmagában is rágcsálható, de akár egy kis majonézzel és omlettel is megtölthető, és még fagyasztva sem lesz baja. Csoda, hogy ott van a kedvenc újévi reggelijeink között?

A szilveszteri virslifogyasztás szokása feltehetően Németországból ered. Nem csoda, hogy könnyen meghonosodott, hiszen a virsli egyrészt könnyen és gyorsan elkészíthető (még főzni sem kell), másrészt illeszkedik abba a magyar hagyományba, hogy újév napján nem szabad sem halat, sem szárnyast enni.

Reggelire tökéletes lesz!
Reggelire tökéletes lesz!AniHobel

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 nagy evőkanál olívaolaj
  • 3 tojás
  • 1 nagy bögre búzaliszt (2,5 decis)
  • 2 darab virsli
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 mokkáskanál
  • 1 zacskó sütőpor
  • 0.5 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi a dolgod, hogy először is eldöntsd, hogy apró virslikockákat látnál szívesebben ebben a muffinban, vagy mindegyik közepébe nyomsz sütés előtt egy-egy egész csíkocskát.

Ez alapján vagdosd össze 2-3 centis darabokra vagy minikockákra a virsliket. A muffintészta mindig pofnegyszerűen összeállítható: keverd el egymással és a fűszerekkel a folyékony alapanyagokat, majd a szárazakat, és dolgozd össze a két keveréket. El is készültél a nehezével. Kanalazd muffinpapírokba vagy formákba, és süsd készre 180 fokon, méretüktől függően 25-40 perc alatt. 12 nagyobb darab lesz belőle. 

Ezt a sós muffinalapreceptet tetszés szerint varálhatod: legközelebb baconnel, kolbásszal, olasz fűszerekkel vagy puhára sült fokhagymagerezdekkel is készítheted. 

Teszt: ez a legjobb bécsi virsli a szilveszteri bulidhoz Teszt: ez a legjobb bécsi virsli a szilveszteri bulidhoz

Tízféle terméket próbáltunk ki, hogy a lehető legfinomabb virslivel köszönthesd az újévet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mogyorós-sütőtökös muffin – mogyorókrémmel a tetején lesz tökéletes

Amióta igazán finom cukormentes mogyorókrémeket is lehet kapni, mi még szívesebben vállaljuk be a muffinok, kalácsok és palacsinták tetején.

2021. november20., 11:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

2021. október18., 12:52

Gránátalmás-sajtkrémes muffin

Sajtkrémmel és gránátalmával a legfinomabbak a muffinok, és ha gránátalmát nem találsz, akár fekete ribizlivel is helyettesítheted.

2021. június19., 12:52

Mogyoróvajas-banános muffinok

Kalóriában és ízekben is gazdag finomság, amit néhány keveréssel elkészíthetsz. Tökéletes, ha csak néhány perced van egy finomságra, ami egész délelőttre ellát energiával. Ha lefagyasztod, egy hétig minden reggel ehetsz belőle egy-egy adagot.

2021. június20., 12:52

Tökös-almás muffin – ezt készítsd el, ha szereted az egészséges különlegességeket!

Ha valami újat próbálnál ki muffinok terén, kezdd ezzel a tökös-almás finomsággal. Ha bevállalós vagy, kedvenc keleti fűszereidből is szórj bele egy adagot!

2021. június18., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek