Egy kis szósz, egy-egy darabka virsli és egy-két zacskó leveles tészta – nem is nagyon van más dolgod az egésszel. Maximum azt eldönteni, mekkora falatkákat szeretnél, és annak alapján egyenlő adagokra vágni a virslit és a tésztát.

Hozzávalók 4 személyre
A falatkákhoz
- 20 deka virsli
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 tojás
- 1 csomag leveles tészta
A szószhoz
- 1 csésze ketchup
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 fél mokkáskanál csilipor
- 1 fél mokkáskanál gyömbér
- 1 fél mokkáskanál fokhagymapor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A legnagyobb feladatod tényleg az lesz ezzel a recepttel, hogy a kiterített leveles tészta fölött megtervezd, mekkorák legyenek a falatkák végül. Ha ez megvan, vágd fel a hideg tésztát téglalapokra, helyezz minden darabra egy-egy virslidarabkát és egy kis kanálnyit az összes hozzávalóból simára kevert szószból.
Hajtsd rá a tészta másik felét, kend meg tojással, és szórj rá egy kevés szezámmagot. Ha ezzel megvagy, mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe, a falatok méretétől függően 20-25 percre. Szuper kis kínai hangulatú, kicsit csípős bulikaja lesz belőle, amihez semmilyen speciális boltba nem kellett menned, egy bő fél óra alatt el is készülsz vele.

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!
Tovább olvasom