Szilveszteri bulikaja egyszerűen: édes-csípős virslifalatkák leveles tésztában, szezámmaggal

Naná, hogy a buli napján kevés ideje és kedve marad az embernek sütögetni, de ha házibuliról van szó, talán érdemes vinni valamit a svédasztalra, amiről hajnalban már elfogy a vázába tett virág és a videomagnóban lejátszani próbált sonkás szendvics is. Ezeknek a virslis minitáskáknak jóval kevesebb esélyük van: ezzel a különleges, egzotikus szósszal jó eséllyel erre járnak majd rá a legtöbben.

Egy kis szósz, egy-egy darabka virsli és egy-két zacskó leveles tészta – nem is nagyon van más dolgod az egésszel. Maximum azt eldönteni, mekkora falatkákat szeretnél, és annak alapján egyenlő adagokra vágni a virslit és a tésztát. 

Egy kis friss koriander is elfér a tetején.
Egy kis friss koriander is elfér a tetején.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

A falatkákhoz

  • 20 deka virsli
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 tojás
  • 1 csomag leveles tészta

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 fél mokkáskanál csilipor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 1 fél mokkáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A legnagyobb feladatod tényleg az lesz ezzel a recepttel, hogy a kiterített leveles tészta fölött megtervezd, mekkorák legyenek a falatkák végül. Ha ez megvan, vágd fel a hideg tésztát téglalapokra, helyezz minden darabra egy-egy virslidarabkát és egy kis kanálnyit az összes hozzávalóból simára kevert szószból.

Hajtsd rá a tészta másik felét, kend meg tojással, és szórj rá egy kevés szezámmagot. Ha ezzel megvagy, mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe, a falatok méretétől függően 20-25 percre. Szuper kis kínai hangulatú, kicsit csípős bulikaja lesz belőle, amihez semmilyen speciális boltba nem kellett menned, egy bő fél óra alatt el is készülsz vele.

Sütiiskola: leveles tészta házilag Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Levendulás kókuszcsók – így lesz nagyon menő desszerted 4 összetevőből

Nem kell majd sokat dolgoznod vele, mégis valami olyasmit készíthetsz, amit a levendula- és kókuszrajongók is imádni fognak.

2020. február7., 09:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Napon szárított sonka és kéksajt dobja fel ezeket a karácsonyi vendégvárókat

Ha még ennél is különlegesebbet tálalnál, mézeskalácsfűszerekkel ízesített vörösáfonya-ragut készíts mellé mártogatósnak.

2020. december13., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek