Kifli és virsli új magasságokban: mézes mustáros hot dog ropogós sült hagymával és jalapenóval

Az igazán jó hot dognak, mint minden egyszerű, kevés összetevős ételnek, az a titka, hogy abból a kevésből minden alapanyag jó minőségű legyen. Egy jó roppanós virsli, a kedvenc mustárod és egy friss, házi kifli már tökéletes trió lehet, mi viszont még tovább mentünk: mézes mustárral és sült hagymával dobtuk fel a közönségkedvencet.

Ezzel az édeskés mustárral, a ropogós hagymával és az enyhén csípős paprikákkal egy kicsit mexikói hangulatú hot dogot készíthetsz, és úgy dobhatsz össze egy klassz, különleges szilveszteri vacsorát vagy újévi reggelit, hogy azzal csak annyi dolgod volt, hogy forró vízbe dobd a virsliket. 

Mexikói tuninggal is finom a forró kutya.
Mexikói tuninggal is finom a forró kutya.Lew Robertson

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 virsli
  • 4 hot dog kifli
  • 1 fél bögre mustár
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 csésze ropogós sült hagymakocka
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • jalapenókarikák
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts vizet egy lábasban, és amikor már erősen gyöngyözve forr, tedd bele a virsliket, és hagyd benne 6 percen át (nem kell főzni).

Keverj szószt a mustárból, a mézből, a fehér borsból és a sóból.

Vagdosd be és vajazd meg a kifliket, és pirítsd meg őket a grillen vagy egy serpenyőben néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, kend meg mindkét oldalát a mustáros szósszal, majd szórd meg az egyik felét a ropogósra sült hagymakockákkal (nagyáruházakban kapható). Ebbe mehet a virsli és a tetejére a csípős jalapenókarikák. Ha még tovább fokoznád, szórd meg a hot dogokat reszelt sajttal, és pirítsd a sütő grillfokozatán 2-3 percig, amíg a sajt elolvad. 

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek