Kifli és virsli új magasságokban: mézes mustáros hot dog ropogós sült hagymával és jalapenóval

Az igazán jó hot dognak, mint minden egyszerű, kevés összetevős ételnek, az a titka, hogy abból a kevésből minden alapanyag jó minőségű legyen. Egy jó roppanós virsli, a kedvenc mustárod és egy friss, házi kifli már tökéletes trió lehet, mi viszont még tovább mentünk: mézes mustárral és sült hagymával dobtuk fel a közönségkedvencet.

Ezzel az édeskés mustárral, a ropogós hagymával és az enyhén csípős paprikákkal egy kicsit mexikói hangulatú hot dogot készíthetsz, és úgy dobhatsz össze egy klassz, különleges szilveszteri vacsorát vagy újévi reggelit, hogy azzal csak annyi dolgod volt, hogy forró vízbe dobd a virsliket. 

Mexikói tuninggal is finom a forró kutya.
Mexikói tuninggal is finom a forró kutya.Fotó: Lew Robertson

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 virsli
  • 4 hot dog kifli
  • 1 fél bögre mustár
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 csésze ropogós sült hagymakocka
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • jalapenókarikák
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts vizet egy lábasban, és amikor már erősen gyöngyözve forr, tedd bele a virsliket, és hagyd benne 6 percen át (nem kell főzni).

Keverj szószt a mustárból, a mézből, a fehér borsból és a sóból.

Vagdosd be és vajazd meg a kifliket, és pirítsd meg őket a grillen vagy egy serpenyőben néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, kend meg mindkét oldalát a mustáros szósszal, majd szórd meg az egyik felét a ropogósra sült hagymakockákkal (nagyáruházakban kapható). Ebbe mehet a virsli és a tetejére a csípős jalapenókarikák. Ha még tovább fokoznád, szórd meg a hot dogokat reszelt sajttal, és pirítsd a sütő grillfokozatán 2-3 percig, amíg a sajt elolvad. 

 

Teszt: melyik a jó gyerekvirsli?
Teszt: melyik a jó gyerekvirsli?

Leteszteltük a hazai gyerekvirsli kínálatot. Találtunk nagyon finomat, és nagyon jó összetevőlistásat, mondjuk nem egy termékben.

Tovább »

Még több recept

Készíts salátát a grillezett steakből – kukoricásan, olívával a legfinomabb

Egy nagy adag steak az édeskés-fanyar saláta tetején – így lesz szuper izgalmas vacsora a legegyszerűbb alapanyagokból.

június21., 10:24

Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

január1., 06:04

Még egy menő újévi leves: pofonegyszerű bableves virslivel

Lencse helyett babot is ehetsz a pénz féktelen áramlásáért.

2020. január1., 11:58

Imádod a fűszeres és egzotikus ételeket? Készíts indiai lencsecurryt újévre!

Rengeteg íz és egy kis csípős, fűszeres lencse teszi ezt a zöldségragut nagyon izgalmassá, amihez nem is kell más, csak egy kanál friss joghurt a tetejére és egy adag zöldfűszerekkel elkevert rizs.

2019. december25., 12:13

Leveles tésztában sült polenta kecskesajttal

Nyári reggeliként és vacsoraként is megállja a helyét ez a remek tésztás-kukoricakásás fogás, ami ugyan vega, de biztosan nem maradsz éhes utána. Húsos változatban hideg, napon szárított sonkaszeletekkel tálald.

június21., 12:52

Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

2020. január23., 11:36

Mustra