Ezzel az édeskés mustárral, a ropogós hagymával és az enyhén csípős paprikákkal egy kicsit mexikói hangulatú hot dogot készíthetsz, és úgy dobhatsz össze egy klassz, különleges szilveszteri vacsorát vagy újévi reggelit, hogy azzal csak annyi dolgod volt, hogy forró vízbe dobd a virsliket.
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 virsli
- 4 hot dog kifli
- 1 fél bögre mustár
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 csésze ropogós sült hagymakocka
- 1 fél mokkáskanál fehér bors
- jalapenókarikák
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 1 fél mokkáskanál só
Elkészítés:
Melegíts vizet egy lábasban, és amikor már erősen gyöngyözve forr, tedd bele a virsliket, és hagyd benne 6 percen át (nem kell főzni).
Keverj szószt a mustárból, a mézből, a fehér borsból és a sóból.
Vagdosd be és vajazd meg a kifliket, és pirítsd meg őket a grillen vagy egy serpenyőben néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, kend meg mindkét oldalát a mustáros szósszal, majd szórd meg az egyik felét a ropogósra sült hagymakockákkal (nagyáruházakban kapható). Ebbe mehet a virsli és a tetejére a csípős jalapenókarikák. Ha még tovább fokoznád, szórd meg a hot dogokat reszelt sajttal, és pirítsd a sütő grillfokozatán 2-3 percig, amíg a sajt elolvad.