Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

Akár kisebb falatkákat is készíthetsz belőle.
Akár kisebb falatkákat is készíthetsz belőle.Desgrieux

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 darab visli
  • 8 szelet napon szárított sonka
  • 0.5 üveg pesto
  • 10 deka reszelt pecorino
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a virslit és hűtsd le kissé. A tésztát vágd tetszőleges méretű téglalapokra, és kend meg egyenként pestóval. Tekerd be a virslit a sonkával, tedd a tésztára, szórd meg egy kevés sajttal, és tekerd fel a tésztát. Kend le tojással mindegyik darabot, majd 25perc alatt süsd készre. 

kapcsolódó Itt a legjobb főzési technika a szilveszteri virslihez
Itt a legjobb főzési technika a szilveszteri virslihez

Ízletes és zamatos virslire vágysz? Mutatjuk, hogy hozd ki belőle a legtöbbet a konyhakémia segítségével.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé.

2020. június6., 06:00

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

július30., 12:52

Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

2020. április22., 06:00

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

július28., 12:52

Klassz recept 3 összetevőből: tésztabatyuk csirkével és vörös pestóval

Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. április22., 06:00

Mustra