Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

A fehérbabot ne hagyd ki.
A fehérbabot ne hagyd ki.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka füstölt kolbász felkarikázva
  • 2 nagyobb darab virsli felkarikázva
  • 8 deci alaplé
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 0.5 deci vörösbor
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál vörös pesto
  • 2 szelet pirítós
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 szál szárzeller apróra vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat és a zellert forgasd meg a balzsamecetben, fűszerezd és tedd félre a tálaláshoz. 

A kolbászt, virslit és fokhagymát pirítsd meg, majd add hozzá a bort és néhány perc múlva az alaplevet is. Ezek után mehetnek bele a fűszerek, a paradicsompüré, a bab, majd forrald össze, tálald és szórd meg parmezánnal az adagokat. A kenyérszeleteket pirítsd meg és kend meg a pestóval, és ezzel tálald a levest.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek