
A fehérbabot ne hagyd ki.LauriPatterson
Hozzávalók 2 személyre
- 10 deka füstölt kolbász felkarikázva
- 2 nagyobb darab virsli felkarikázva
- 8 deci alaplé
- 2 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring
- 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
- 2 teáskanál balzsamecet
- 0.5 deci vörösbor
- 3 darab zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál vörös pesto
- 2 szelet pirítós
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 szál szárzeller apróra vágva
- 1 ek. barna cukor
- 15 deka főtt fehérbab
Elkészítés:
A paradicsomokat és a zellert forgasd meg a balzsamecetben, fűszerezd és tedd félre a tálaláshoz.
A kolbászt, virslit és fokhagymát pirítsd meg, majd add hozzá a bort és néhány perc múlva az alaplevet is. Ezek után mehetnek bele a fűszerek, a paradicsompüré, a bab, majd forrald össze, tálald és szórd meg parmezánnal az adagokat. A kenyérszeleteket pirítsd meg és kend meg a pestóval, és ezzel tálald a levest.