Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

A fehérbabot ne hagyd ki.
A fehérbabot ne hagyd ki.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka füstölt kolbász felkarikázva
  • 2 nagyobb darab virsli felkarikázva
  • 8 deci alaplé
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 0.5 deci vörösbor
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál vörös pesto
  • 2 szelet pirítós
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 szál szárzeller apróra vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat és a zellert forgasd meg a balzsamecetben, fűszerezd és tedd félre a tálaláshoz. 

A kolbászt, virslit és fokhagymát pirítsd meg, majd add hozzá a bort és néhány perc múlva az alaplevet is. Ezek után mehetnek bele a fűszerek, a paradicsompüré, a bab, majd forrald össze, tálald és szórd meg parmezánnal az adagokat. A kenyérszeleteket pirítsd meg és kend meg a pestóval, és ezzel tálald a levest.

Teszt: tényleg finomabbak a prémium virslik?
Teszt: tényleg finomabbak a prémium virslik?

Vagy csak parasztvakítás az egész? Tizenegy terméken rágtuk át magunkat, hogy a végére járjunk.

Tovább »

Még több recept

Köretként és reggelire is szuper a kuszkusz naranccsal és mézzel

Nem muszáj kizárólag sós köreteket készítened kuszkusszal, simán lehet belőle klassz reggeli vagy izgalmas, édeskés köret. Naranccsal és mézzel húsok mellett és gyors reggeliként is tökéletes.

január27., 06:04

Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

2020. november20., 06:24

Ha egy gazdag, meleg virslisalátát készítenél, ez lesz a te recepted

Egy kevés bacon és csicseriborsó is helyet kapott a grillezett padlizsán mellett, és ha igazán finomra készítenéd, minél több salátafélét és zöldfűszert adj hozzá!

2020. december31., 06:04

Kóstoltad már a kókuszos-birsalmás fehérrépa-krémlevest?

Egy nagy szelet püspökkenyér lesz mellette a tökéletes kísérő, az sem baj, ha külön erre a célra készítesz belőle egy kevésbé édesített adagot. Ez a verzió tökéletes lesz a reggeli tejeskávék és délutáni matcha latte mellett is.

2020. december17., 06:04

Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

január6., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.