Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

A fehérbabot ne hagyd ki.
A fehérbabot ne hagyd ki.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka füstölt kolbász felkarikázva
  • 2 nagyobb darab virsli felkarikázva
  • 8 deci alaplé
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 0.5 deci vörösbor
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál vörös pesto
  • 2 szelet pirítós
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 szál szárzeller apróra vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat és a zellert forgasd meg a balzsamecetben, fűszerezd és tedd félre a tálaláshoz. 

A kolbászt, virslit és fokhagymát pirítsd meg, majd add hozzá a bort és néhány perc múlva az alaplevet is. Ezek után mehetnek bele a fűszerek, a paradicsompüré, a bab, majd forrald össze, tálald és szórd meg parmezánnal az adagokat. A kenyérszeleteket pirítsd meg és kend meg a pestóval, és ezzel tálald a levest.

kapcsolódó Teszt: tényleg finomabbak a prémium virslik?
Teszt: tényleg finomabbak a prémium virslik?

Vagy csak parasztvakítás az egész? Tizenegy terméken rágtuk át magunkat, hogy a végére járjunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Gyors, hideg avokádóleves – nyári ebédként, fenyőmaggal lesz a legfinomabb

Nagyjából 30 másodperc alatt elkészül, ha már az előkészületek is megvannak, és a végeredmény egy egészséges és nagyon finom leves, ami téli és nyári fogások mellé is remekül illik.

június30., 10:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

július2., 10:24

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

július25., 10:44

Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

július25., 10:24

Mustra