Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

A fehérbabot ne hagyd ki.
A fehérbabot ne hagyd ki.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka füstölt kolbász felkarikázva
  • 2 nagyobb darab virsli felkarikázva
  • 8 deci alaplé
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 0.5 deci vörösbor
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál vörös pesto
  • 2 szelet pirítós
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 szál szárzeller apróra vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat és a zellert forgasd meg a balzsamecetben, fűszerezd és tedd félre a tálaláshoz. 

A kolbászt, virslit és fokhagymát pirítsd meg, majd add hozzá a bort és néhány perc múlva az alaplevet is. Ezek után mehetnek bele a fűszerek, a paradicsompüré, a bab, majd forrald össze, tálald és szórd meg parmezánnal az adagokat. A kenyérszeleteket pirítsd meg és kend meg a pestóval, és ezzel tálald a levest.

Teszt: tényleg finomabbak a prémium virslik?
Teszt: tényleg finomabbak a prémium virslik?

Vagy csak parasztvakítás az egész? Tizenegy terméken rágtuk át magunkat, hogy a végére járjunk.

Tovább »

Még több recept

Emeld a hot dogokat egy magasabb szintre sült hagymával és juharszirupos mustárral

Szeretjük a hot dogot mustárral is, de ha az új év első napjain egy kicsit pimpelnél a fogáson, érdemes juharszirupos mustárral és sült hagymával készítened. A ropogós hagyma tökéletes lesz a kissé édes szósz mellett.

január1., 06:04

Ropogós tonhalfasírt citrommal és parmezánnal

Szeretjük saláták mellett, munkahelyi szendvicsek közepén, de akár egy klassz, tejszínes-rozmaringos répafőzelék mellett is finomak ezek a gyors fasírtok.

március7., 10:20

Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

március8., 10:24

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

A virsli lilahagyma-csatnival és leveles tésztában a legfinomabb

A lilahagyma-csatni tökéletes húsok mellett, házi hamburgerekben kecskesajt mellett és akár leveles tésztába is töltheted egy nagy adag feta társaságában. Az édeskés csatni mellett tökéletes bármilyen sós sajt.

2020. december31., 06:04

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.