
Aludttejet, főleg véletlenül, nem is olyan nehéz csinálni, de jó penészes sajtot készíteni annál bonyolultabb…
Van ebben a sajtban valami, amiről kevesen tudnak: a parmezán sötét kis titka.
Van egy jellemző tárolási hiba, ami miatt hamarabb ki kell dobni a sajtot. Mutatjuk, mi az, amit érdemes máshogy csinálnod.
A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal ízletesebbé varázsolják. Nem akarunk lemondani róluk.
A sajtokon látható fehér, kéregszerű bevonat nem biztos, hogy penész. Eláruljuk, mi lehet.
Sokan nem is sejtik, hogy bizonyos ételek, italok fogyasztása, sőt gyógyszerek szedése is kiválthatja a kínzó fejfájást.
Elöljáróban legyen elég annyi, hogy amit itthon trappista sajtként árulnak, annak nem sok köze van az eredetihez.
A csipszről tudjuk, hogy magas sótartalmú, de sok ételről nem is sejtjük, mennyire rosszat tesz egészségünknek!
A kerek formának a sajtkészítés során is megvannak a maga előnyei, de történelmi okok is közrejátszanak benne.