Ha gyors vacsorát készítenél hús nélkül, süss camembert sajtot és tálald gyümölcsraguval

Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.

Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.
Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.Fotó: GMVozd

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab kisebb, kovásszal készült rozskenyér
  • 2 darab camembert sajt
  • 1 ek. vaj
  • 1 nagy bögre vörös áfonya (vagy más bogyós gyümölcs) (lecsöpögtetve)
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint bors, csilipor, fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csipet tárkony
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A cipó belsejét távolítsd el (később klassz zsemlemorzsa lehet belőle), majd mehet bele a sajt. Közepesen forró sütőben 15 perc alatt olvaszd fel. Közben a gyömölcsöket forgasd meg a lisztben és add a forró vajhoz. Ha áforgattad, mehet hozzá a bor és a fűszerek. Főzd 10 percen át fedő nélkül, majd tálald a tárkonnyal megszórt sajt mellett. 

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?
Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Tovább »

Még több recept

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

április8., 12:52

Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

2020. február23., 11:20

Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

április10., 10:24

Fokhagymás sült camembert szilvás-balzsamecetes raguval

A jó kis nyúlós sajt és a pikáns gyümölcsragu mellé nem is kell más, csak egy-egy pirított kalácsszelet, és már kész is a pofonegyszerű, mégis nagyon fenszi és könnyű nyári vacsora.

2020. augusztus26., 06:04

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

február13., 06:00

Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát: sült kukorica sajttal

Mindjárt két tippet is adunk arra, hogyan lesz a kukoricából finom és izgalmas köret.

2019. október30., 12:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.