Ha gyors vacsorát készítenél hús nélkül, süss camembert sajtot és tálald gyümölcsraguval

Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.

Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.
Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab kisebb, kovásszal készült rozskenyér
  • 2 darab camembert sajt
  • 1 ek. vaj
  • 1 nagy bögre vörös áfonya (vagy más bogyós gyümölcs) (lecsöpögtetve)
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint bors, csilipor, fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csipet tárkony
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A cipó belsejét távolítsd el (később klassz zsemlemorzsa lehet belőle), majd mehet bele a sajt. Közepesen forró sütőben 15 perc alatt olvaszd fel. Közben a gyömölcsöket forgasd meg a lisztben és add a forró vajhoz. Ha áforgattad, mehet hozzá a bor és a fűszerek. Főzd 10 percen át fedő nélkül, majd tálald a tárkonnyal megszórt sajt mellett. 

kapcsolódó Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?
Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Céklás quesadilla olvadt sajttal és pármai sonkával

A céklában jóval több fantázia van annál, hogy egy cukros-ecetes öntetben búsuljon a menzák savanyúságrészlegénél. Nagyon egészséges, gyönyörű színe van és remekül fűszerezhető. Imádja az olasz és a mexikói fűszereket is, bebizonyítjuk!

szeptember27., 12:52

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

2020. február27., 12:04

Fokhagymás sült camembert szilvás-balzsamecetes raguval

A jó kis nyúlós sajt és a pikáns gyümölcsragu mellé nem is kell más, csak egy-egy pirított kalácsszelet, és már kész is a pofonegyszerű, mégis nagyon fenszi és könnyű nyári vacsora.

2020. augusztus26., 06:04

Salátákban is működik az eper, nálunk aromás rukkolával és mézes-rózsaborsos öntettel került a tányérra

Az eper nagyon jól működhet akár levesben, akár salátákban – utóbbira hoztunk egy példát. A mézzel és a rózsaborssal édeskés ízeket is kevertünk bele, de attól még nagyon finom minden fehér hús, akár egy egyszerű, grillezett csirkemell mellett is.

április22., 10:24

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

február13., 06:00

Mustra