Ha gyors vacsorát készítenél hús nélkül, süss camembert sajtot és tálald gyümölcsraguval

Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.

Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.
Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.Fotó: GMVozd

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab kisebb, kovásszal készült rozskenyér
  • 2 darab camembert sajt
  • 1 ek. vaj
  • 1 nagy bögre vörös áfonya (vagy más bogyós gyümölcs) (lecsöpögtetve)
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint bors, csilipor, fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csipet tárkony
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A cipó belsejét távolítsd el (később klassz zsemlemorzsa lehet belőle), majd mehet bele a sajt. Közepesen forró sütőben 15 perc alatt olvaszd fel. Közben a gyömölcsöket forgasd meg a lisztben és add a forró vajhoz. Ha áforgattad, mehet hozzá a bor és a fűszerek. Főzd 10 percen át fedő nélkül, majd tálald a tárkonnyal megszórt sajt mellett. 

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?
Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Tovább »

Még több recept

Gyors, meggyes reggeli kekszek – akár útközben is jólesik

Ha épp nincs időd reggelizni, mégsem hagynád ki a nap első étkezését, készítsd el előre ezeket a falatokat, és tárazz be belőlük a fagyasztóban.

január16., 06:04

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Ha van otthon néhány maradék sajtcsücsök, készíts fondüt, mutatjuk, hogyan!

A fondü az egyik legrégebbi maradékmentő fogás, ami a legjobb módja annak, hogy felhasználd a hűtőben szomorkodó sajtcsücsköket és kissé hibás almákat, tegnapi kenyereket. A háromból együtt olyan menő vacsora készülhet, amit akár vendégváróként is bevethetsz egy-egy hideg napon.

2020. október8., 06:12

Fokhagymás sült camembert szilvás-balzsamecetes raguval

A jó kis nyúlós sajt és a pikáns gyümölcsragu mellé nem is kell más, csak egy-egy pirított kalácsszelet, és már kész is a pofonegyszerű, mégis nagyon fenszi és könnyű nyári vacsora.

2020. augusztus26., 06:04

Grépfrútos-pisztáciás reggeli saláta – egy kanál mézzel és sópehellyel lesz igazán különleges

Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.

január16., 06:04

Le Guba: alma-brie-gesztenyeméz – ezek mind kerülhetnek a mák helyére

Kiváló reggeli lesz ez a francia hangulatú fogás, ami tökéletes trükk a maradékmentésre, ha épp megfeledkeztél 4-5, szekrénybe tett kifliről, vagy akár néhány szelet kalácsról.

2020. szeptember3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.