Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

Ha pedig még tovább pimpelnéd ezt a fogást, friss petrezselymet és egy kevés kecskesajtot szórj a tetejére.

Remek köret vagy vega főétel.
Remek köret vagy vega főétel.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
  • 2 bögre alaplé
  • 1 kisebb darab padlizsán felszeletelve
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • ízlés szerint só, bors, római kömény
  • 6 deka morzsolt kecskesajt
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 6 darab koktélparadicsom félbevágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd öt percen át a bulgurt az alaplében, majd tedd félre 15 percre lefedve. Ha megpuhult és langyosa hűlt, keverd el a többi hozzávalóval alaposan, fűszerezd és kecskesajttal a tetején tálald. 

10 különleges recept bulgurral
10 különleges recept bulgurral

Császármorzsa, töltött padlizsán és még húsgombócos paradicsomleves is készülhet vele.

Tovább »

Még több recept

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Ez a pasztinákkal és tökkel készült köret szarvasgombával és mozzarellával igazán finom

Ha idén visszafogottan fűszerezett halakban és egyszerű, grillezett húsokban gondolkodsz karácsonykor, készíts melléjük izgalmas köreteket. Ennek a szarvasgombás-sajtosnak ráadásul a szénhidráttartalma sem túl magas, így a diétázó vendégeid is bátran ehetnek belőle.

2020. december17., 06:04

Sült banános zabkásával percek alatt készíthetsz egészséges reggelit

Ha nagyobb adag reggelit készítesz, ezt a banános fogást dobd össze, ami a legfinomabb egy kevés ananászsziruppal elkevert natúr sajtkrémmel a tetején. Nem valami szép, mégis tökéletes brunchfogás lesz a végeredmény.

január20., 06:04

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.