Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

Ha pedig még tovább pimpelnéd ezt a fogást, friss petrezselymet és egy kevés kecskesajtot szórj a tetejére.

Remek köret vagy vega főétel.
Remek köret vagy vega főétel.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
  • 2 bögre alaplé
  • 1 kisebb darab padlizsán felszeletelve
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • ízlés szerint só, bors, római kömény
  • 6 deka morzsolt kecskesajt
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 6 darab koktélparadicsom félbevágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd öt percen át a bulgurt az alaplében, majd tedd félre 15 percre lefedve. Ha megpuhult és langyosa hűlt, keverd el a többi hozzávalóval alaposan, fűszerezd és kecskesajttal a tetején tálald. 

10 különleges recept bulgurral
10 különleges recept bulgurral

Császármorzsa, töltött padlizsán és még húsgombócos paradicsomleves is készülhet vele.

Tovább »

Még több recept

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Készülhet lencséből és a kelkáposztából is finom köret, csak nagyon kell akarni

Könnyű egy friss házi tésztával vagy egy erdei gombás rizottóval egy mindenki által kedvelt finomságot készíteni, haladóknak pedig itt ez az egészséges köret, ami a méztől és a klassz fűszerezéstől nemcsak egészséges, de nagyon is élvezhető fogás lesz.

szeptember25., 06:04

Fokhagymával sült cékla balzsamecettel – vörös húsok mellett tökéletes

Ha elkészült, az sem árt neki, ha rukkolaágyon tálalod és néhány friss málnaszemet is keversz a körethez. Ilyenkor már nem kell túlfűszerezi a húst: egy sóval, frissen őrölt borssal, sült, kissé vajas szték vagy néhány szűzérme tökéletes mellé.

augusztus29., 06:04

Sznoboskodj velünk ma is: háromsajtos-szerecsendiós karfiol au gratin

Csőben sültnek is hívhatnánk, de ugye, hogy mennyivel menőbb ezen a néven?

augusztus14., 06:04

Gombafejek fokhagymás vajjal – melegen és hideg köretként is tálalhatod

Ha akarod, meleg köret, ha akarod, saláta-alapanyag.

augusztus20., 06:04

Le Guba: alma-brie-gesztenyeméz – ezek mind kerülhetnek a mák helyére

Kiváló reggeli lesz ez a francia hangulatú fogás, ami tökéletes trükk a maradékmentésre, ha épp megfeledkeztél 4-5, szekrénybe tett kifliről, vagy akár néhány szelet kalácsról.

szeptember3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.