Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

Ha a gnocchit magad készítenéd, hetven deka hideg, főtt burgonyát keverj el két tojás sárgájával, majd annyi lisszttel, amitől szépen összeáll. Ízesítsd és formázd meg egy villa hátával a kétcentisre vágott kis nudlikat. 

Zsályával, snidlinggel és bazsalikommal is finom.
Zsályával, snidlinggel és bazsalikommal is finom.instamatics

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag gnocchi
  • 30 deka gomba
  • 10 deka reszelt ementáli
  • 10 deka reszelt cheddar
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • 1 fej sült fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört színes bors
  • ízlés szerint snidling és friss bazsalikom a tetejére
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a gnocchit lobogó, sós vízben, közben az olajon puhítsd meg a befűszerezett gombát. Ha a gnocchi megfőtt, egyszerűen forgasd össze a hozzávalókat egy tálban, és még meleg tálald. 

kapcsolódó Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal
Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal

Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Aszalt szilvás gombaragu – vajas-szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb

Ha te is szeretsz gombászni, és akad a kosárban egy-két alaposan bevizsgált darab, készítsd el ezt a gyors ragut, ami akár burgonyapüré, akár házi, gyúrt tészta mellett remek vacsora lesz.

2021. augusztus25., 11:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

2021. július14., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Mustra