Le Guba: alma-brie-gesztenyeméz – ezek mind kerülhetnek a mák helyére

Kiváló reggeli lesz ez a francia hangulatú fogás, ami tökéletes trükk a maradékmentésre, ha épp megfeledkeztél 4-5, szekrénybe tett kifliről, vagy akár néhány szelet kalácsról.

A megromlani készülő almák is jól elférnek benne.
A megromlani készülő almák is jól elférnek benne.sergeyryzhov

Hozzávalók

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 3 darab alma apróra felkockázva
  • 10 deka brie sajt felkockázva
  • 3 evőkanál gesztenyeméz (a tetejére)
  • 10 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 marék durvára tört dió
Recept idők

Elkészítés:

A cukorból egy evőkanállal adj az almákhoz, majd a puha vajon puhítsd meg a gyümölcsöket.

A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral és a sóval, és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a sajttal és almával. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a mézzel és a durvára tört dióval tálald.

kapcsolódó A legfinomabb reggelikhez: házi kifli gluténmentesen
A legfinomabb reggelikhez: házi kifli gluténmentesen

Nagyjából fél óra alatt elkészülnek ezek a formás, illatos és ízletes gluténmentes kiflik.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

2021. február13., 06:00

Van élet a mákos után: nutellás-mogyorós guba egyszerűen

Desszertként és hétvégi napindítóként is tökéletes ez a guba, ami percek alatt elkészül, és már nem is kell más hozzá, csak egy hosszú kávé vagy egy matcha latte. Majd az ebéden megspóroljuk azt a néhány millió kalóriát, amit elfogyasztunk ezzel az abbahagyhatatlan változattal.

2020. szeptember5., 06:04

Mákos guba kezdőknek: vaníliaöntettel és meggylekvárral lesz igazán finom

Ha igazán finomra készítenéd, dobj össze egy főzött krémet, vagy kezdő változatban egy krémes pudingot, és add hozzá egy vaníliarúd magjait. Kanalazz rá sűrű meggylekvárt egy kis rummal elkeverve.

2021. december15., 06:24

Fokhagymás sült camembert szilvás-balzsamecetes raguval

A jó kis nyúlós sajt és a pikáns gyümölcsragu mellé nem is kell más, csak egy-egy pirított kalácsszelet, és már kész is a pofonegyszerű, mégis nagyon fenszi és könnyű nyári vacsora.

2020. augusztus26., 06:04

Ha van otthon néhány maradék sajtcsücsök, készíts fondüt, mutatjuk, hogyan!

A fondü az egyik legrégebbi maradékmentő fogás, ami a legjobb módja annak, hogy felhasználd a hűtőben szomorkodó sajtcsücsköket és kissé hibás almákat, tegnapi kenyereket. A háromból együtt olyan menő vacsora készülhet, amit akár vendégváróként is bevethetsz egy-egy hideg napon.

2020. október8., 06:12

Mustra