Ha van otthon néhány maradék sajtcsücsök, készíts fondüt, mutatjuk, hogyan!

A fondü az egyik legrégebbi maradékmentő fogás, ami a legjobb módja annak, hogy felhasználd a hűtőben szomorkodó sajtcsücsköket és kissé hibás almákat, tegnapi kenyereket. A háromból együtt olyan menő vacsora készülhet, amit akár vendégváróként is bevethetsz egy-egy hideg napon.

Alma, zeller és kenyér is tökéletes mellette.
Alma, zeller és kenyér is tökéletes mellette.Fotó: margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 gerezd fokhagyma félbevágva
  • 290 ml fehérbor
  • 225 g ementáli sajt lereszelve
  • 225 g gruyere sajt lereszelve
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • kockára vágott alma és kenyér a mártogatáshoz
  • 2 cl cseresznyelikőr (elhagyható)
  • egy fél narancs leve
Recept idők

Elkészítés:

Dörzsöld be a fondüedény belsejét a fokhagymákkal. Öntsd a bort és a narancslevet az edénybe és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és fokozatosan keverd bele a sajtokat, amíg meg nem olvadnak, folyamatosan kevergetve. Ha csersznyelikőrt is használsz, keverd össze a kukoricaliszttel, máskülönben használj vizet hozzá. Öntsd hozzá a sajtkeverékhez, és óvatosan melegítsd, amíg a keverék sima nem lesz.

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt
Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább »

Még több recept

Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime és jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

január13., 06:04

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

2020. február27., 12:04

Extra sajtos tészta pirított mandulával és aszalt gyümölcsökkel – ebbe kerüljenek a maradék magvak!

A semleges tésztának és az aromás, sajtos szósznak nagyon jól áll egy kis ropogós mandula és néhány falat édes és fanyar vörös áfonya. Itt a mac and cheese téli változata!

2019. december25., 11:14

Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát: sült kukorica sajttal

Mindjárt két tippet is adunk arra, hogyan lesz a kukoricából finom és izgalmas köret.

2019. október30., 12:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.