A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.
Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.
Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.
Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.
Afrikai hangulatban készülnek e heti receptjeink, amelyek között ez a kókuszos pite az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb fogás. Nem is kellenek hozzá egzotikus alapanyagok, elég egy kis idő és nyitottság egy kissé fűszeres édességre.
Akár mini adagokban, akár egy nagyobb tortaként elkészítheted ezt a finomságot, amit mindenki imádni fog, aki szereti a nem túl édes, ám annál izgalmasabb ízkombinációkat.