Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

Nyami.
Nyami.Brett Stevens

Hozzávalók:

  • 50 gramm vaj
  • 1 darab póréhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 1 bögre gombakeverék apróra vágva
  • 6 kisebb darab csirkecombfilé apróra vágva
  • 30 g liszt
  • 0.5 deci fehérbor
  • 200 ml alaplé
  • 100 ml tejszín
  • néhány csepp citromlé
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás (a kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd a póréhagymát a kakukkfűvel 8 percen át. Add hozzá a gombát, és főzd még 5 percig, majd a csirkét, és addig keverd, amíg a hús meg nem pirul. Szórd rá a lisztet, és kevergesd még 2 percig.

Add hozzá a bort, majd öntsd hozzá az alaplét, a tejszínt és a citromlevet, fűszerezd és párold 10 percig, amíg a csirke meg nem fő. Hagyd kihűlni, majd kanalazd a formába tett pitetésztába, formázd meg a tetején, majd tojással lekenve süsd 35-40 percen át. 

kapcsolódó Lélegzetelállító őszi tájak a világ körül
Lélegzetelállító őszi tájak a világ körül

Vörös juharfák, színpompás erdők és misztikus tájak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

október14., 11:24

Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

szeptember5., 10:24

Almás-sajtos-burgonyás pite – édesen sós a végeredmény

Ha van időd, gyúrj egy vajas pitetésztát, ha gyors vacsoraként vagy izgalmas köretként készítenéd, fogj egy zacskó leveleset, és abból dobd össze. Remek köret őszi, vadhússal készült raguk mellett, és talán még annyira rossz idő sincs, hogy azok ne készülhetnének a kertben, egy bográcsban.

október6., 15:20

Mustra