Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 1 darab póréhagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű
- 1 bögre gombakeverék apróra vágva
- 6 kisebb darab csirkecombfilé apróra vágva
- 30 g liszt
- 0.5 deci fehérbor
- 200 ml alaplé
- 100 ml tejszín
- néhány csepp citromlé
- 1 csomag leveles tészta
- 1 darab tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd a póréhagymát a kakukkfűvel 8 percen át. Add hozzá a gombát, és főzd még 5 percig, majd a csirkét, és addig keverd, amíg a hús meg nem pirul. Szórd rá a lisztet, és kevergesd még 2 percig.
Add hozzá a bort, majd öntsd hozzá az alaplét, a tejszínt és a citromlevet, fűszerezd és párold 10 percig, amíg a csirke meg nem fő. Hagyd kihűlni, majd kanalazd a formába tett pitetésztába, formázd meg a tetején, majd tojással lekenve süsd 35-40 percen át.