Sonkás-burgonyás pite – ebben van a húsvétról maradt sonkafalatok helye!

Ha van otthon egy leveles tészta és néhány szelet maradék a húsvéti sonkából, ezt a pitét dobd össze ebédre vagy vacsorára. Percek alatt összeállítható és nagyon finom.

Több kicsi vagy egyszemélyes adagokban is készülhet.
Több kicsi vagy egyszemélyes adagokban is készülhet.Fotó: Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb darab főtt burgonya felkockázva
  • 30 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • 1 darab póréhagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 20 deka csemegekukorica
  • ízlés szerint só, bors
  • 15 deka mascarpone
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 darab leveles tészta
  • 1 közepes fej főtt zeller felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A vajban puhítsd meg kissé a hagymát, majd dobd a serpenyőbe a többi alapanyagot (a tésztán kívül). Ha összemelegítetted, kanalazd egy közepes jénaiba, helyezd rá a tésztát, kend be tojással, és 35 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Langyosan, pirított kaláccsal tálald. 

Megtaláltuk a legjobb tormát!
Megtaláltuk a legjobb tormát!

Sírtunk nagyon, mert csípett, de hát mi akartuk: tormát teszteltünk. Bónusz: így készítse el házilag!

Tovább »

Még több recept

Sós crumble kelkáposztával – egy kevés füstölt sonkával lesz igazán finom

Ez a gyors morzsasüti most sósan készült, és remekül illik bele a maradék sonkából egy adag, ahogy a jó sok borssal és majoránnával fűszerezett kelkáposzta is.

március31., 12:52

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Leves cheddar sajttal és sonkával – ezt próbáld ki vacsorára!

Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!

február20., 06:00

Gado-gado saláta – remek tipp a húsvétról maradt főtt tojás felhasználására

Ez a különleges nevű saláta tökéletes akkor, ha húsvétról marad egy nagy adag főtt tojás, amit már nem szeretnél szendvicsek tetején vagy tojássalátába felhasználni.

április4., 12:52

Marad egy kevés sonka húsvétról? Ebbe a krémes borsólevesbe használd fel!

A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.

április1., 10:40

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.