Almás-sajtos-burgonyás pite – édesen sós a végeredmény

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha van időd, gyúrj egy vajas pitetésztát, ha gyors vacsoraként vagy izgalmas köretként készítenéd, fogj egy zacskó leveleset, és abból dobd össze. Remek köret őszi, vadhússal készült raguk mellett, és talán még annyira rossz idő sincs, hogy azok ne készülhetnének a kertben, egy bográcsban.

A gombát akár fehérrépára is cserélheted.
A gombát akár fehérrépára is cserélheted.Ðœððºñðð¼ Кñññðð½Ð¾Ð²

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 kisebb darab alma felkockázva
  • 25 deka reszelt ementáli
  • 3 nagyobb darab főtt burgonya felkozkázva
  • 2 zacskó leveles tészta
  • 2 nagy evőkanál vaj
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, majoránna
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 deci tejszín
  • (még egy tojás a tészta lekenéséhez)
  • 1 csapott ek. barna cukor
  • 30 deka csiperke gomba összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A tészta egyik felét tedd egy piteformába, a másik fele majd a töltelék tetejére kerül. Az almát és a gombát lefedve puhítsd meg a vajban, majd zárd el alatta a lángot, és még melegen forgasd össze az összes szükséges, felsorolt alapanyaggal. Fűszerezd ízlés szerint, majd a langyos masszát öntsd a tésztára. Arra mehet a tészta másik fele, majd óvatosan vágd be néhány helyen, hogy a gőz sütés közben távozhasson.

Kend meg a tetejét tojással, majd közepesen forró sütőben, 35 perc alatt süsd készre. Langyosan tálald. 

Mirelit szilvás gombócok tesztje: van, ami megér egy repetát Mirelit szilvás gombócok tesztje: van, ami megér egy repetát

Meg olyan is, ami nem, de összességében nem volt okunk elégedetlenkedni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

2020. szeptember27., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Hidegen készülő banánhajópite – ehhez a remek desszerthez nem kell a sütőt bekapcsolnod

Nincs sütő, nincs fölösleges hőség a lakásban, mégis elkészül a desszert. Mi ez, ha nem varázslat?

2021. július1., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek