A csicseriborsó jó lehetőséget ad, hogy változatosabbá tegyük szendvicseinket. De nem is gondolnád, milyen sok előnye van, ha rendszeresen fogyasztod.
Az egyiptomiak kedvenc eledele, a hummusz az egyik legegészségesebb növényi alapú tápanyagforrás.
Nincs még egy hüvelyes, ami ennyire kedvezően hatna az egészségedre.
Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.
Egy konzerv-csicseriborsó kell csak hozzá, és máris valami egészségesebbet, laktatóbbat és lassabban felszívódót eszel, mintha egy zacskó csipszet választottál volna.
Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.
A csicseriborsó évek óta letaszíthatatlan a legnépszerűbb alapanyagok toplistájáról, és ha ti is szeretitek, akkor mi is. Spenóttal és egy adag fokhagymával izgalmas, tartalmas fogás lesz a végeredmény.
Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.
Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.
Mindegyik egyszerű, könnyen összedobható és nagyon egészséges.
Ne csak rántva és levesnek készítsd a karfiolt, ebben a fűszeres salátában bármelyik natúr hússzelet mellett tökéletes köret lehet belőle.
Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.
Könnyű, gyors, finom csicseriborsós mentes receptjeink legjobbjai.
Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.
Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.
Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.
Nem érdemes lebecsülnünk a csicseriborsót: fűszeresen, egy kevés hideg joghurttal tökéletes a házi piták közepén.
Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.
Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.
Nagyon hamar elkészül, fűszeres ízt és nuggetsformát hoz, és telis-tele van zöldséggel. Húsmentes, tejmentes, gluténmentes recept.
Gazdag ízvilágú töltött cukkini hús nélkül, csicseriborsóval és kaliforniai paprikával. Alapból gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, de a sajt elhagyásával tejmentesen, vegán verzióban is elkészíthetjük, az elkészült étel ráadásul low carb lesz.
Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.
Habár a csicseriborsóról legtöbbünknek a hummusz vagy a falafel jut eszébe elsőre, nem csak sós ételek tökéletes alapanyaga. A csicseriborsós cookie-receptünk gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, és tökéletesen illeszkedik az inzulinrezisztenciás étrendbe is.
A semleges csicseriborsó jó alap minden édes és sós fogáshoz – ez a kakaós krém is jó kis krémes textúrát kap tőle.
Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.
Ennek a sütinek az ízén egyáltalán nem érezhető, hogy ezzel a klassz, lassú felszívódású alapanyaggal egészítették ki.
Dél-Amerika legfélelmetesebb hangszerének tartották e sípot, amelyről most különös dolgokat derítettek ki a kutatók.
Mire való a szűzhártya, és miért tulajdonítunk – ráadásul tévesen – ekkora jelentőséget a szüzességnek?