Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

Naan-nal és csípős szósszal tálald.
Naan-nal és csípős szósszal tálald.Suguna Ganeshan

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 doboz kókuszkrém
  • 25 deka konzerv, főtt csicseriborsó
  • ízés szerint só, bors, csili, indiai fűszerkeverék
  • 2 darab burgonya összevágva
  • 7 deci alaplé
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára az alaplében a burgonyát és ha elkészült, keverd hozzá a többi szükséges alapanyagot. Ezeket már nem kell főznöd, elég, ha összemelegíted és alaposan fűszerezed. Felmelegített, fűszeres joghurtba és csipős szószba mártogatott naan-nal lesz a legtökletesebb. 

kapcsolódó Mirelit szilvás gombócok tesztje: van, ami megér egy repetát
Mirelit szilvás gombócok tesztje: van, ami megér egy repetát

Meg olyan is, ami nem, de összességében nem volt okunk elégedetlenkedni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

október5., 09:20

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Füstös csicseriborsó – remek vendégváró és tévénéző snack

Egy konzerv-csicseriborsó kell csak hozzá, és máris valami egészségesebbet, laktatóbbat és lassabban felszívódót eszel, mintha egy zacskó csipszet választottál volna.

szeptember10., 10:24

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

október23., 10:24

Mustra