Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.
Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.EzumeImages

Hozzávalók 3 személyre:

  • 20 deka marinált articsókaszívek a tálaláshoz
  • 10 deka reszelt parmezán a tálaláshoz
  • 15 deka mozzarellagolyók a tálaláshoz
  • 1 csokor friss bazsalikom a tálaláshoz
  • 1 liter víz
  • 10 deka répa
  • 10 deka fehérrépa
  • 10 deka zeller
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 10 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket vágd apróra, majd a vízben a paradicsompürével és a fűszerekkel kis lángon főzd puhára. Ez a darabok méretétől függően legalább 20 perc lesz. (A fehérbabot elég, ha az utolsó percekben adod hozzá.)

Ha a zöldségek megpuhultak, merd ki a levest, majd a sajtokkal, articsókával és friss bazsalikommal a közepén tálald. 

kapcsolódó Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?
Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?

Merthogy sajtnak nem sajt, az tuti. Megint vásárra vittük miattad az ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

október15., 12:52

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Füstös salmorejo - az andalúz paradicsomleves ihlette ezt a remek fogást

Nyáron bőven elég egy-egy hideg leves, és ha az uborkásat és a gazpachót már ismered, ezt a remek zöldségeset is próbáld ki.

június29., 10:24

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

október27., 10:24

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Édeskömény-grépfrút leves – hidegen, egy kevés citromos olívaolajjal a legfinomabb

Ha így megunod, szarvasgombás olajjal is készítheted, az is remekül illik ebbe az izgalmas levesbe.

július1., 10:44

Mustra