![Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.](https://kep.index.hu/1/0/4015/40153/401538/40153805_f86f62e7743bc5d1afa0641bbd854b72_wm.jpg)
Hozzávalók 3 személyre
- 20 deka marinált articsókaszívek a tálaláshoz
- 10 deka reszelt parmezán a tálaláshoz
- 15 deka mozzarellagolyók a tálaláshoz
- 1 csokor friss bazsalikom a tálaláshoz
- 1 liter víz
- 10 deka répa
- 10 deka fehérrépa
- 10 deka zeller
- 2 ek. paradicsompüré
- ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 10 deka főtt fehérbab
Elkészítés:
A zöldségeket vágd apróra, majd a vízben a paradicsompürével és a fűszerekkel kis lángon főzd puhára. Ez a darabok méretétől függően legalább 20 perc lesz. (A fehérbabot elég, ha az utolsó percekben adod hozzá.)
Ha a zöldségek megpuhultak, merd ki a levest, majd a sajtokkal, articsókával és friss bazsalikommal a közepén tálald.
![Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?](https://kep.index.hu/1/0/2150/21502/215023/21502308_1380688_48e6f96eb8ebed1be36fa3127c0aafc5_wm.jpg)
Merthogy sajtnak nem sajt, az tuti. Megint vásárra vittük miattad az ízlelőbimbóinkat.
Tovább olvasom