Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.
Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom öszevágva
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 9 deci alaplé
  • 3 közepes darab burgonya felkockázva
  • 1 darab fehérrépa felkarikázva
  • 1 kisebb darab sárgarépa felkarikázva
  • 20 deka marinált articsóka kissé öszevágva
  • 2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors, oregánó és friss bazsalikomlevelek
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A hámozott paradicsomot kockázd fel, forgasd meg a balzsamecetben, és tedd félre. 

Az alaplében főzd meg a répát és a burgonyát mérettől függően legalább 20 perc alatt, közben fűszerezd is ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a paradicsompüré, a bab, majd sorban minden kimaradt alapanyag. A hámozott paradicsommal, articsókával és sajttal a közepén tálald, de ezeket elég, ha csak tálaláskor halmozod a leves közepére.

kapcsolódó Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?
Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

2021. október15., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mustra