Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.
Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre:

  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom öszevágva
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 9 deci alaplé
  • 3 közepes darab burgonya felkockázva
  • 1 darab fehérrépa felkarikázva
  • 1 kisebb darab sárgarépa felkarikázva
  • 20 deka marinált articsóka kissé öszevágva
  • 2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors, oregánó és friss bazsalikomlevelek
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A hámozott paradicsomot kockázd fel, forgasd meg a balzsamecetben, és tedd félre. 

Az alaplében főzd meg a répát és a burgonyát mérettől függően legalább 20 perc alatt, közben fűszerezd is ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a paradicsompüré, a bab, majd sorban minden kimaradt alapanyag. A hámozott paradicsommal, articsókával és sajttal a közepén tálald, de ezeket elég, ha csak tálaláskor halmozod a leves közepére.

kapcsolódó Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?
Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

október10., 09:20

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Mustra