![Egy kis kurkuma és fahéj is jól illik hozzá.](https://kep.index.hu/1/0/4069/40695/406958/40695821_93af1ff597b3355195c79c8051643a49_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre sötőtökpüré (2,5 dl-es)
- 2 dl tejszín
- 6 dl forró víz
- 1 dl narancsszörp
- 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
- 4 nagy ek. cukor
- 0.5 mk. só
- 10 dkg pancetta felkockázva
- ízlés szerint kurkuma, sáfrány és fahéj
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, és szárazon süsd 6 percen át egy serpenyőben, majd tedd félre.
Ezután melegítsd össze a tököt a vízzel, majd add hozzá sorban a többi szükséges hozzávalót. Amint összemelegedtek, vedd le a tűzről, és tálald a szalonnakockákkal a tetején. Kandírozott narancshéjat is szórhatsz a tetejére.
Érdemes megszórnod a tetejét egy kevés friss bazsalikommal vagy citromfűvel. Ha téli hangulatban készítenéd, válaszd a fahéjat és a szerecsendiót.
![Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták](https://kep.index.hu/1/0/3879/38795/387951/38795175_2959141_8d62aa6ef6c9f031cf1d502838480598_wm.jpg)
Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.
Tovább olvasom