![Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele.](https://kep.index.hu/1/0/4036/40364/403648/40364817_3080345_7b0c222872c6defe6b5d1fca52c6fa07_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 ek. szójaszósz
- 10 deka rizstészta (udon tésztát is használhatsz)
- 1 marék mungóbab csíra a tetejére
- 20 deka csirkemell
- ízlés szerint só, bors, gyömbér, csilipor
- 8 deci (zöldség)-alaplé
- 10 deka fafülgomba
- 2 szál zöldhagyma zöldje a tetejére
- 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
- 2 ek. szezámolaj
Elkészítés:
Pirítsd meg egy kicsit a befűszerezett csirkét az olajban, majd öntsd fel az alaplével és nagyon kis lángon fűzd puhára 12-15 perc alatt. Ha ezzel megvagy, egyszerűen add hozzá a többi szükséges alapanyagot és ízesítőt, majd adj neki még 5 percet.
A csírával és a zöldhagymával a tetején tálald.
![Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?](https://kep.index.hu/1/0/3109/31098/310987/31098783_2387909_b520b9bfcbd89e13ba0ee0e593b64f14_wm.jpg)
Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.
Tovább olvasom