Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele! Isteni apró kagylótésztával, minimakarónival, és naná, hogy bármelyik kedvenc zöldséged finom lesz benne.

Három adag lesz belőle.
Három adag lesz belőle.Angelika Heine

Hozzávalók 3 személyre:

  • 40 deka csirkemellfilé felcsíkozva
  • 1 ek. vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb szál répa felkockázva
  • 1 közepes szál fehérrépa felkockázva
  • 1 hagyományos bögre zsenge zöldborsó
  • 1 liter víz
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 ek. barna cukor
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a zsiradékban a hagymát, majd mehet mellé a hús és a zöldségek is. Adj neki 5 percet, majd öntsd fel a vízzel, és kis lángon főzd a keveréket legalább 15 percen át (közben fűszerezd ízlés szerint). 

Ha a zöldségek ressre puhultak, zárd el alatta a lángot, add hozzá a tejszínt, mascarponét, és ha már nem túl forró, egy kis citromlevet is keverj bele. 

kapcsolódó Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?
Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?

Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Gyors vacsoratipp: kínai hangulatú kacsaragu egyszerűen

Ez a gyors curry nemcsak izgalmas, de a sok zöldségnek köszönhetően egészséges fogás is lesz. Már csak egy kis párolt rizs hiányzik alóla, egy nagy csokor friss petrezselyemmel elkeverve.

szeptember13., 10:24

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

október5., 09:20

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

október31., 06:20

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

november15., 07:04

Mustra