Csicseriborsóköfte-burger magyarosan – szuper húsmentes fogás tele zöldségekkel

Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.

Pitába is töltheted, de akár hamburgerzsömlébe is.
Pitába is töltheted, de akár hamburgerzsömlébe is.Fotó: myasinirik

Hozzávalók 2 személyre:

A hamburgerhez

  • 2 darab hamburgerzsömle vagy pita
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagyobb szelet lila hagyma
  • 1 kisebb darab kaliforniai paprika felszeletelve
  • 2 darab csemegeuborka felszeletelve
  • 10 deka mozzarella felszeletelve

A fasírthoz

  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • ízlés szerint só, bors, koriander, fahéj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 darab tojássárgája
  • egy kevés tejbe áztatott zsemle
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Gyúrd össze a csicseriborsó-fasírt hozzávalóit, majd süsd ki bő olajban néhány perc alatt. Ha ezzel megyvagy, pirítsd meg kissé a zsemléket, kend meg a paprikával elkevert majonézzel, majd töltsd meg sorban a hozzávalókkal. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-csicseriborsós ragu fahéjas kuszkusszal – ötlet gyors vacsorához

Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.

2020. augusztus16., 06:04

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

2020. június19., 06:04

Citromos-pestós csirke – tökéletes, pofonegyszerű nyári ebéd

A pesto nagyon könnyen megmenti a vacsorát, legyen szó melegszendvicsről, leves ízesítéséről vagy egy gyors, tésztás fogásról. A csirke tetején is remek, főleg egy nagy adag citromhéj és olvadt sajt társaságában.

június23., 10:44

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

június22., 10:24

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

2020. szeptember24., 06:04

Grillezett hal és tenger gyümölcsei

A mártogatósba egy kevés lime is kerüljön, és még frissebb, nyáribb hangulatú lesz ez a klassz ízesítő.

június23., 12:52

Mustra