Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

Húsevőknek sült kolbászkarikákkal, vegáknak tálalva aszalt paradicsommal teheted még tartalmasabbá.
Húsevőknek sült kolbászkarikákkal, vegáknak tálalva aszalt paradicsommal teheted még tartalmasabbá.Fotó: Ben Monk

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 400 gramm csicseriborsó
  • 400 gramm hámozott paradicsom apróra vágva
  • só, frissen őrölt bors és bazsalikom
  • 4 deci zöldségalaplé
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az olajban süsd néhány percig a fokhagymát, majd keverd hozzá a csicseriborsót is. A többi hozzávalót főzd össze kis lángon 10 perc alatt, és ha szeretnéd, pürésítsd és szűrd le a végeredményt. Tálald a csicseriborsóval a közepén és friss bazsalikommal megszórva. Húsevőknek sült kolbászkarikákkal, vegáknak tálalva aszalt paradicsommal teheted még tartalmasabbá.

Ezzel a trükkel még finomabb lesz a főtt kukorica
Ezzel a trükkel még finomabb lesz a főtt kukorica

A tejben-vajban fürösztés a kukoricával is csodákat tesz.

Tovább »

Még több recept

Kóstoltad már a kókuszos-birsalmás fehérrépa-krémlevest?

Egy nagy szelet püspökkenyér lesz mellette a tökéletes kísérő, az sem baj, ha külön erre a célra készítesz belőle egy kevésbé édesített adagot. Ez a verzió tökéletes lesz a reggeli tejeskávék és délutáni matcha latte mellett is.

2020. december17., 06:04

Görög joghurtos chiapuding – grillezett mangóval és szőlőszemekkel is kóstold meg!

Az egyik legjobban variálható reggeli alapfogás a chiapuding. Ha túl sűrűnek látod, még egy kevés tejet adhatsz a keverékhez, amíg el nem éred a kívánt állagot. Dobj bele olyan gyümölcsöt, amilyet épp találsz, és akár egy kis adag levendulavirágos mézet is készíthetsz mellé.

február26., 06:04

Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

január6., 06:04

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Skót tojás – Készítsd a tojásos ebéded forrólevegős sütőben!!

A tojással töltött, darált húsos falatok egy kicsit új ruhában mutatják meg a megszokott alapanyagaidat. Készíts mellé tejfölös uborkasalátát, és ha be tudsz szerezni füstös csilipasztát, azt se hagyd le a tetejéről.

február25., 06:00

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.