Zanza!

Gyors fogás, nem csak vegetáriánusoknak! Alkalmas lehet világnézeti váltás előidézésére is, hiszen tofut sokan azért nem szeretik, mert ízetlen. Pedig csak akkor, ha nem jól csinálják. Itt a szójaszósz, a szezámmag és a zöldségek megadják azt a pluszt, amivel mindenkinek élvezhetővé válik.

tofu
Fotó: Katuci

Amit pedig különösen szeretek az ilyen ételekben, hogy 15 perc alatt tényleg elkészülnek, és a piacra sem kell mászkálni a hozzávalók után. A hipermarketekben széles választék van már a különböző ázsiai zöldségkeverékekből, érdemes feltankolni olykor belőlük, jó ha lapul otthon néhány csomag. A kész étel pedig édeskés íze miatt nálunk még a 2 évesnek is bejött. 

Hozzávalók:

30 dkg natúr tofu
40 dkg mirelit ázsiai zöldség (ezúttal thai)
egy kis darab friss gyömbér
1 csokor újhagyma
chili ízlés szerint
2 evőkanál szezámmag
2-3 evőkanál szójaszósz
10 dkg kínai tészta
2 evőkanál kókuszzsír vagy olaj

  1. A tofut felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk. A zöldséget elővesszük a fagyasztóból.
  2. Egy nagy serpenyőt vagy wokot alaposan felhevítünk, majd beletesszük a zsiradékot. Rádobjuk a tofukockákat, és minden oldalukat szépen körbepirítjuk. Rászórjuk az újhagymát, majd jöhet a szezámmag is. Közben egy másik lábasban vizet forralunk a tésztának.
  3. A zöldséget is a tofuhoz adjuk, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt gyömbérrel és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Meglocsoljuk a szójaszósszal, még kb. 4 percig sütögetjük, párolgatjuk, néha megkeverjük.
  4. A tésztát elkészítjük a leírása szerint. (Általában csak pár percre be kell áztatni a forró vízbe.) A kész tésztát a zöldséges tofuhoz keverjük, és már tálalhatunk is.  
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
Blogmustra