Így készül Martha Stewart kedvenc málna-rebarbara dzsemje

Közeleg a málna- és eperszezon, és ma már az sem kizárt, hogy friss rebarbarára bukkanjunk a piacon vagy az élelmiszerüzletben. Ha te is ilyen szerencsés vagy, készítsd el Martha Stewart bevált lekvárreceptjét, ami málnával és eperrel készítve is tökéletes lesz a reggeli vajas pirítósod tetején.

A kész eper- és málnadzsemet feldobhatod vaníliával és akár egy kevés mandulalikőrrel, de egy házi vanlíiafagyi tetején rummal is nagyon finom. Martha Stewart viszont azt javasolja: egy adag rebarbarával tedd még izgalmasabbá kedvenc málnalekvárod. 

Martha Stewart a tengerentúl legismertebb háziasszonya, aki tévéműsoraival, házi praktikáival, receptjeivel hamar sikeres üzletasszonnyá és nem mellesleg dollármilliomossá vált. Azt mondja, édesanyjától tanult meg sütni-főzni, a legegyszerűbb alapanyagok felhasználásával, mert családja nem volt szegény, csak éppen „nem volt pénzük” – ami a lengyel származású híresség szerint nagy különbség. 

Így a legfinomabb.
Így a legfinomabb.pilipphoto / Getty Images Hungary

Modellből Amerika első számú háziasszonya

Martha Stewart először modellként dolgozott, majd ételszállító céget alapított egy barátnőjével, aki idővel kilépett a vállalkozásból és Martha egyedül maradt. Ekkor kezdődött a sikertörténete. 1982-ben megjelent az Entertaining, Martha első szakácskönyve, ami elsöprő sikert aratott, így a híresség hamar mindenki imádott háziasszonyává vált. 

Amiből lehetett, pénzt csinált: cége dollármilliókat termelt évente, részvényeit még a tőzsdére is bevezették, sőt 2001-ben az USA 13. legbefolyásosabb üzletasszonya lett. Később néhány hónapra börtönbe zárták bennfentes tőzsdei kereskedésért, de még abból is hasznot húzott: könyvet írt a bent töltött időről. Cégbirodalma és makulátlan hírneve ezek után már nem volt megmenthető, de ma is aktívan blogol, és receptjei, praktikái is megmaradtak az utókornak.

Ha elkészültél, töltsd steril üvegekbe.
Ha elkészültél, töltsd steril üvegekbe.VW Pics / Getty Images Hungary

Kedvenc lekvárját nagyon egyszerű elkészíteni, és tényleg akkor is összedobhatod, ha még sohasem főztél semmit. 

Ezekre lesz szükséged hozzá: 

45 dkg rebarbara apró kockákra vágva

17 dkg málna 

34 dkg cukor 

2 csík citromhéj

1 evőkanál citromlé

1/4 teáskanál só 

Így készítsd:

A rebarbarát, a málnát, a cukrot, a citromhéjat és -levet és a sót egy vastag falú edényben, gyakran kevergetve forrald fel és főzd kis lángon, amíg a keverék besűrűsödik. Ezen a ponton adhatsz hozzá zselésítőt, ha kifejezetten sűrű állagút szeretnél, de ha elég ideig fő, magától is sűrűsödni fog. Ha darabosan szeretnéd, nem lesz más dolgod vele, csak steril üvegekbe tölteni, ha pedig a sima állagút jobban szereted, pürésítsd és szűrd le, hogy megszabadulj a málna magjaitól. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek