5 egyszerű barackos fogás hétvégére

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik egyszerűek, de nem hagyományosak, ráadásul őszibarackkal, nektarinnal és sárgabarackkal is jól sikerülnek majd.

Ezeket a gyümölcsöket nem kötelező sütemények zselatinozott tetején vagy lekvárban fogyasztani. Tökéletesek sós ízvilágú salátában egy kevés kecskesajttal, grillezve, csatnik, salsák alapjaként, és a pohárkrémek is egy kicsit egészségesebbek lesznek a nyári gyümölcsökkel. 

Nem mintha bármi baj lenne a hagyományos fahéjas csigával, ami tökéletes ősszel egy sütőtökös smoothie-val, vagy télen egy krémlikőrrel felhúzott kakaó mellé, de nyáron barackosan szeretjük a legjobban, egy nagy adag hideg, narancsos limonádéval.

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

Imádjuk, amikor egy ételen belül az édes, a sós, a csípős és a savanykás ízek is megjelennek, ezért naná, hogy rajongjuk ezt a sokféleképpen felhasználható salsát is.  

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.  

Talán mondanunk sem kell, hogy az őszibarack nem szentírás ebben a receptben – cserélgesd ki bármilyen gyümölcsre, mindegyikkel finom lesz. Ha igazán tökéletes végeredményt akarsz, egy adag házilag felvert, narancshéjjal ízesített tejszínhabot kínálhatsz a sütemény mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek