Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

Ne legyen túl vékony a korong, és ne süljön túl sokáig sem.
Ne legyen túl vékony a korong, és ne süljön túl sokáig sem.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 30 deka darált marhahús 20 százalékos zsírtartalommal (lapocka vagy hátszín)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma összetörve
  • 4 nagyobb darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd kevés olajon, egy forró serpenyőben vagy grillen süsd készre a megformázott korongokat. A legjobb, ha közvetlenül sütés előtt készíted el a masszát. Hőfoktól és vastagságtól függően nagyjából 6-8 perc kell majd neki oldalanként. Ha egy kicsit egzotikusabbra szeretnéd, egy kevés koriandert és fahéjat is szórj a keverékbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek