A legtöbb zöldséget fólia nélkül tudod megvenni, ha bemész egy boltba, de az uborka, főleg a kígyóuborka, nagyon gyakran van műanyagba csomagolva. Talán te is gondolkodtál már rajta, miért.
Ezért kerül fóliába az uborka
Nem te vagy az első, akinek eszébe jutott ez a kérdés, így a Mumsnet fórumán egy vásárló is erről érdeklődött: „Tényleg én vagyok csak az, aki nem érti, miért vannak a szupermarketben kapható kígyóuborkák műanyagba csomagolva… de a cukkinik nincsenek?” Még azt is megkérdőjelezte, mennyire erős a héjuk, és megjegyezte:
„Szerintem a cukkini héja valamivel sérülékenyebb, mint az uborkáé… akkor miért nincs védve?”

Egy gasztronómiai szakértő egy közösségi médiás videóban elmagyarázta: a műanyag csomagolás többfunkciós szerepet tölt be. Megóvja az érzékeny uborkákat a sérülésektől és ütődésektől a szállítás során, meghosszabbítja az eltarthatósági időt, mivel segít megőrizni az optimális nedvességtartalmat, valamint higiéniai védelmet is biztosít a külső szennyeződésektől.
Egy fórum felhasználó szerint a cukkinit azért nem védik így, mert azt általában egyszerre felhasználják az emberek, míg az uborkát van, hogy napokig eszik, több darabban. Volt, aki hozzátette, hogy ha egy félbevágott uborkát nem csomagolunk be, nagyon gyorsan kiszárad.
Vannak ételek, amelyeket nem ajánlott éhgyomorra enni, köztük van az uborka is. Tudd meg az alábbi cikkünkből, mik tartoznak még ide.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés