Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

Ne legyen túl vékony a korong, és ne süljön túl sokáig sem.
Ne legyen túl vékony a korong, és ne süljön túl sokáig sem.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 30 deka darált marhahús 20 százalékos zsírtartalommal (lapocka vagy hátszín)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma összetörve
  • 4 nagyobb darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd kevés olajon, egy forró serpenyőben vagy grillen süsd készre a megformázott korongokat. A legjobb, ha közvetlenül sütés előtt készíted el a masszát. Hőfoktól és vastagságtól függően nagyjából 6-8 perc kell majd neki oldalanként. Ha egy kicsit egzotikusabbra szeretnéd, egy kevés koriandert és fahéjat is szórj a keverékbe. 

Itt a 6 kedvenc kajánk vega húsból
Itt a 6 kedvenc kajánk vega húsból

Muszaka, lasagne és svéd húsgolyók a házban.

Tovább »

Még több recept

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Még egy almás süti őszre, ezúttal karamelldarabokkal

Karamelldarabokkal dobtuk fel ezt az egyszerű sütit, mert tudjuk, milyen jó barátok, és ha hétvége lenne, még egy kis krémsajtos sóskaramell-öntetet is készítenénk a szeletekre. Mivel hétköznap készült, így maradt az expressz változat, de szerencsére abban sem kellett csalódnunk.

szeptember19., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

2019. november8., 11:24

Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

június4., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.