Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

Ne legyen túl vékony a korong, és ne süljön túl sokáig sem.
Ne legyen túl vékony a korong, és ne süljön túl sokáig sem.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 30 deka darált marhahús 20 százalékos zsírtartalommal (lapocka vagy hátszín)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma összetörve
  • 4 nagyobb darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd kevés olajon, egy forró serpenyőben vagy grillen süsd készre a megformázott korongokat. A legjobb, ha közvetlenül sütés előtt készíted el a masszát. Hőfoktól és vastagságtól függően nagyjából 6-8 perc kell majd neki oldalanként. Ha egy kicsit egzotikusabbra szeretnéd, egy kevés koriandert és fahéjat is szórj a keverékbe. 

Itt a 6 kedvenc kajánk vega húsból
Itt a 6 kedvenc kajánk vega húsból

Muszaka, lasagne és svéd húsgolyók a házban.

Tovább »

Még több recept

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

július3., 06:04

Jeges banánshake mogyoróvajjal és csilivel – ez biztosan felébreszt!

Hagyjuk most egy kicsit a hagyományos, sokgyümölcsös változatokat, jöjjön egy jéghideg fűszeres!

július8., 06:04

Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

július8., 06:04

Megehetnéd külön a nektarint és a camembert sajtot, de miért tennéd, ha együtt ilyen finom?

Semmi értelme külön enni őket, ha együtt, grillezve is fogyaszthatók, és nem is kell melléjük más, csak egy nagy adag jégsaláta a kompozíció alá és egy kevés Cayenne-borsos méz az egész tetejére.

július4., 06:04

Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

július5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.