Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.
Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.
Ha épp spórolnál a szénhidrátokkal, jöjjön egy izgalmas darált húsos fogás, ami mellől sem a kenyér, sem a rizs nem hiányzik majd.
Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.
Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.
Igen, a darált hús salátákba keverve is lehet nagyon finom, már mutatjuk is, hogyan.
Ha valaki egyszer megkóstolja, mennyivel finomabb csípős szósszal vagy erőspaprikával a tzatziki, sohasem tér vissza a hagyományos változathoz. Már csak egy gyors, görögös húsgolyót kell összedobni mellé, és el is készült a tökéletes, alacsony szénhidráttartalmú vacsora.
Csak megfőzöd a pennét, megpirítod a húst, és mindent a sütőbe dobsz néhány percre. A mexikói hangulatért a tetejére olvadt sajtot ne felejtsd el jól megpakolni salsával, friss avokádóval és néhány kanál sűrű, hideg tejföllel.
És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.
Ha egy amerikai hangulatú, gyors fogást dobnál össze, ez legyen a mai vacsorád. Egy kevés balzsamecetes avokádó-paradicsom salátával tökéletes.
Van, amiben csak megúszós, de van, amiben akár életveszélyes is lehet egy kis maradék.
Gyűlnek a legjobbak...
Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé.
Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.
Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.
A magyar és a világirodalom jeles színházi műveire kérdez rá kvízünk, bizonyítsd be, hogy te is otthon vagy ebben a világban!
Nagyon sok az olyan beteg, akiket ez a vírus fertőzött meg.