Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé. A mi változatunkban a húst erdei gombákkal kevertük, és kissé mustáros tésztába töltöttük. Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás. 

Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.
Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.Fotó: gwenael le vot

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék felszeletelve (bármilyen gomba megteszi)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 50 deka darált sertéshús
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felszeletelve
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a forró zsiradékok keverékén a hagymát, majd néhány perc után add hozzá a gombát és legvégül a húst is. Fűszerezd ízlés szerint, és ha a hús kifehéredett, tedd félre, hogy teljesen kihűljön. Amikor ezzel megvagy, a hideg tésztát kend meg egy kevés mustárral, abba mehet a húsos ragu, majd az oldalak behajtása után tekerd fel a tésztát. Kend meg a tojássárgájával, és süsd készre úgy 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával. 

Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús
Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Leveles tésztából is süthetsz fahéjas csigát – ezzel a narancsos mázzal még izgalmasabb lesz

Ha egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagban sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt.

április29., 06:00

Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.

április1., 06:04

Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

április22., 06:00

Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

június5., 06:00

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.