Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé. A mi változatunkban a húst erdei gombákkal kevertük, és kissé mustáros tésztába töltöttük. Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás. 

Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.
Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.gwenael le vot

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék felszeletelve (bármilyen gomba megteszi)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 50 deka darált sertéshús
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felszeletelve
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a forró zsiradékok keverékén a hagymát, majd néhány perc után add hozzá a gombát és legvégül a húst is. Fűszerezd ízlés szerint, és ha a hús kifehéredett, tedd félre, hogy teljesen kihűljön. Amikor ezzel megvagy, a hideg tésztát kend meg egy kevés mustárral, abba mehet a húsos ragu, majd az oldalak behajtása után tekerd fel a tésztát. Kend meg a tojássárgájával, és süsd készre úgy 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával. 

kapcsolódó Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús
Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

2021. október23., 09:24

Még mindig darált húsos receptek: a mediterrán húsgolyók csípős tzatzikivel a legfinomabbak

Ha valaki egyszer megkóstolja, mennyivel finomabb csípős szósszal vagy erőspaprikával a tzatziki, sohasem tér vissza a hagyományos változathoz. Már csak egy gyors, görögös húsgolyót kell összedobni mellé, és el is készült a tökéletes, alacsony szénhidráttartalmú vacsora.

2021. május17., 12:52

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

2021. július27., 10:44

Thai salátahajó darált hússal – szénhidrátszegény, egzotikus finomság

Ha épp spórolnál a szénhidrátokkal, jöjjön egy izgalmas darált húsos fogás, ami mellől sem a kenyér, sem a rizs nem hiányzik majd.

2021. július28., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mustra