Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé. A mi változatunkban a húst erdei gombákkal kevertük, és kissé mustáros tésztába töltöttük. Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás. 

Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.
Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.gwenael le vot

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék felszeletelve (bármilyen gomba megteszi)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 50 deka darált sertéshús
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felszeletelve
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a forró zsiradékok keverékén a hagymát, majd néhány perc után add hozzá a gombát és legvégül a húst is. Fűszerezd ízlés szerint, és ha a hús kifehéredett, tedd félre, hogy teljesen kihűljön. Amikor ezzel megvagy, a hideg tésztát kend meg egy kevés mustárral, abba mehet a húsos ragu, majd az oldalak behajtása után tekerd fel a tésztát. Kend meg a tojássárgájával, és süsd készre úgy 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával. 

kapcsolódó Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús
Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Még egy ötlet marhahúsos receptekre: klasszikus sajtburger a titkos szósszal

És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.

2021. május15., 10:44

Ropogós, fűszeres, görög csirkesaláta – kiadós és nagyon finom

Grillezz mellé joghurtos-citromos csirkét, szórd meg fokhagymás krutonnal, és tökéletesen elég lesz vacsorára.

január23., 06:32

Egy kicsit izgalmasabb fogás reggelire? Próbáld ki a baconnel csavart leveles tésztát

Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.

2021. május30., 12:52

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

2021. július28., 10:24

Csak ez a két dolog kell a tésztára a tökéletesen elegáns fogáshoz

Ha te is szereted a minimálfogásokat, amelyek úgy egyszerűek, hogy közben elegánsak és finomak, van egy jó hírünk!

január26., 06:32

Mustra