Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé. A mi változatunkban a húst erdei gombákkal kevertük, és kissé mustáros tésztába töltöttük. Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás. 

Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.
Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.gwenael le vot

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék felszeletelve (bármilyen gomba megteszi)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 50 deka darált sertéshús
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felszeletelve
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a forró zsiradékok keverékén a hagymát, majd néhány perc után add hozzá a gombát és legvégül a húst is. Fűszerezd ízlés szerint, és ha a hús kifehéredett, tedd félre, hogy teljesen kihűljön. Amikor ezzel megvagy, a hideg tésztát kend meg egy kevés mustárral, abba mehet a húsos ragu, majd az oldalak behajtása után tekerd fel a tésztát. Kend meg a tojássárgájával, és süsd készre úgy 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával. 

Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

2020. június5., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Barackrózsák leveles tésztában – ezt kezdőként is egyszerűen elkészíted majd

Látványos és egyszerű fogás, ami karamellszósszal és vaníliafagyival tálalva lesz a legfinomabb. Ha ezek épp nincsenek otthon, porcukorral és egy bionarancs reszelt héjával tálald.

2021. május30., 10:20

Thai salátahajó darált hússal – szénhidrátszegény, egzotikus finomság

Ha épp spórolnál a szénhidrátokkal, jöjjön egy izgalmas darált húsos fogás, ami mellől sem a kenyér, sem a rizs nem hiányzik majd.

2021. július28., 10:44

Leveles tésztában sült sajtos tojás – a tökéletes hétvégi reggeli

Egy szelet napon szárított spanyol sonka is elfér a tojások alatt, naná, hogy az sem rontja majd el ezt a fogást. Egy jó brunch tökéletes egyik fogása a házi tonhalkrém és a frissen sült, narancslekváros croissant mellette.

2021. május29., 11:24

Csak néhány összetevő kell ezekhez a csirkemájas-fehérrépás párnákhoz

Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.

2021. január31., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek