Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé. A mi változatunkban a húst erdei gombákkal kevertük, és kissé mustáros tésztába töltöttük. Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás. 

Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.
Kisebb adagokban és egy nagy tekercsben is ugyanolyan finom – utóbbival kissé kevésbé macerás.Fotó: gwenael le vot

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék felszeletelve (bármilyen gomba megteszi)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 50 deka darált sertéshús
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felszeletelve
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a forró zsiradékok keverékén a hagymát, majd néhány perc után add hozzá a gombát és legvégül a húst is. Fűszerezd ízlés szerint, és ha a hús kifehéredett, tedd félre, hogy teljesen kihűljön. Amikor ezzel megvagy, a hideg tésztát kend meg egy kevés mustárral, abba mehet a húsos ragu, majd az oldalak behajtása után tekerd fel a tésztát. Kend meg a tojássárgájával, és süsd készre úgy 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával. 

Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús
Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább »

Még több recept

Klassz recept 3 összetevőből: tésztabatyuk csirkével és vörös pestóval

Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény.

április22., 06:00

Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

július3., 06:04

Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

április22., 06:00

Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

június5., 06:00

Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai tésztasaláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

július2., 06:04

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

július3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.