Hallottál már a darált húsos cowboy casserole-ról?

Ha egy amerikai hangulatú, gyors fogást dobnál össze, ez legyen a mai vacsorád. Egy kevés balzsamecetes avokádó-paradicsom salátával tökéletes.

Alulra is kerülhetnek a krokettek, ebben az esetben süsd meg mindegyiket előtte forró olajban.
Alulra is kerülhetnek a krokettek, ebben az esetben süsd meg mindegyiket előtte forró olajban.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka darált marhahús
  • 40 deka friss vagy fagyasztott burgonyakrokett
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 deka csemegekukorica
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, fűszerpaprika, csilipor
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A krokettet és a sajtot tedd félre. A hagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd néhány perc után add hozzá a húst, és ha kifehéredett, sorban a többi hozzávalót. Ha a ragu elkészült, tedd egy kisebb jénaiba, majd pakold meg sorban a krokettekkel és végül a sajttal. Tedd a forró sütőbe 20-25 percre, és ha va otthon, friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek