Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Kicsit olaszos és nagyon nyári hangulatú étel, amit a legjobb, ha egy nagy adag zöldséges kuszkusszal vagy sáfrányos rizzsel tálalsz.

Egy kevés rizs tökéletes mellé fekete olívával, oregánóval és kukoricával.
Egy kevés rizs tökéletes mellé fekete olívával, oregánóval és kukoricával.Fotó: Dar1930

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka darált hús
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, fahéj, bazsalikom
  • 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
  • 1 darab tojás
  • mérettől függően 6-10 darab megtisztított paradicsom
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 5 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a húst a tojással és a zsemlével, majd fűszerezd ízlés szerint. A paradicsomok belsejét távolítsd el, és ha van otthon, egy kevés balzsamecettel kend le a darabokat kívül és belül. Helyezd őket egy kivajazott jénaiba, kend meg egy kevés fokhagymával elkevert olajjal mindegyiket. 

Helyezz mindenikbe egy húsgolyót, és mérettől függően legalább fél óra alatt süsd készre őket a sőtőben alufóliával letakarva. Ekkor mehet rá a sajt – az alufóliát távolítsd el, és pirítsd rá úgy 10-15 perc alatt. 

Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús
Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább »

Még több recept

Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé.

június6., 06:00

Kókuszos halcurry – ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog

Nemcsak finom és izgalmas ez a fogás, de mivel halból készül, pillanatok alatt megfő, így tökéletes hétköznapokra, egyáltalán nem hétköznapi vacsoraként is.

október1., 06:12

Csilis bab húsgolyókkal – ezzel nem lesz sok munkád

Így is készülhet babos-húsos fogás: egy kicsit olaszos, egy kicsit mexikói hangulatú lesz a végeredmény, amit rizzsel, szendvicsbe töltve, de akár egy szelet friss kenyérrel is tálalhatsz.

szeptember27., 06:04

Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

szeptember26., 06:04

Körte-mogyoró clafoutis – egy kis csokiöntet is elfér rajta minden mindegy alapon

Most akkor vagy eszünk édességet, vagy nem, és ha már úgy döntöttünk, hogy igen, ne múljon azon a néhány kanál tejszínhabon és a csokiönteten. Itt a körte szezonja, ha sütikben nem vagy éppen a legrutinosabb, ezt a pofonegyszerű tejespitét akkor is nagyon könnyen összedobod majd.

szeptember26., 06:04

Csicseriborsó, spenót és lágytojás – ha ma este valami gyorsat és egészségeset szeretnél

Még egy ötlet, ha valami pofonegyszerű vacsorát szeretnél: csak fűszerezd külön és pakold egymás mellé ezt a remek triót, és ha van otthon dió és szarvasgombaolaj, azokból is adj neki. Egy frissen készült rozspirítós mellett gyors és egészséges vacsora lesz belőle.

szeptember30., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.