Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Kicsit olaszos és nagyon nyári hangulatú étel, amit a legjobb, ha egy nagy adag zöldséges kuszkusszal vagy sáfrányos rizzsel tálalsz.

Egy kevés rizs tökéletes mellé fekete olívával, oregánóval és kukoricával.
Egy kevés rizs tökéletes mellé fekete olívával, oregánóval és kukoricával.Dar1930

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka darált hús
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, fahéj, bazsalikom
  • 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
  • 1 darab tojás
  • mérettől függően 6-10 darab megtisztított paradicsom
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 5 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a húst a tojással és a zsemlével, majd fűszerezd ízlés szerint. A paradicsomok belsejét távolítsd el, és ha van otthon, egy kevés balzsamecettel kend le a darabokat kívül és belül. Helyezd őket egy kivajazott jénaiba, kend meg egy kevés fokhagymával elkevert olajjal mindegyiket. 

Helyezz mindenikbe egy húsgolyót, és mérettől függően legalább fél óra alatt süsd készre őket a sőtőben alufóliával letakarva. Ekkor mehet rá a sajt – az alufóliát távolítsd el, és pirítsd rá úgy 10-15 perc alatt. 

Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús Innen tudhatod, hogy megromlott a darált hús

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés. Ha nem akarod megmérgezni a családot, olvasd el, mint mondanak a szakértők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Aszalt paradicsommal még aromásabb lesz ez a gyors, sütőporos kenyér

Ha te is rajongod az olasz konyhát, dobd össze ezt a gyors kenyeret aszalt paradicsommal és olasz fűszerekkel. Nem is kell a tetejére más, csak egy kevés puhára olvadt vaj és mellé egy hatalmas pohár melange reggelire.

2021. február19., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

2021. október20., 09:24

Sütőben sült tejszínes gnocchi brokkolival és paradicsommal

Olasz hangulatúra sikerült ez a gyors fogás, ami ráadásul költséghatékony is lehet, ha házi gombócokkal készül és napon szárított, otthon készült paradicsom kerül bele.

2021. augusztus23., 12:52

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

2021. szeptember25., 11:24

Ha pizzát ennél, de kerülnéd szénhidrátokat, készítsd el ezeket az olaszos csirkecombokat!

A pizza hangulatában, jó sok fűszeres paradicsommal és egy vagon sajttal készült ez a fogás, ami még a sokszor elég unalmas cukkinitészta tetején is remekül működik.

2021. március10., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek