Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

Ropogós mandulaszeletekkel a tetején a legfinomabb.
Ropogós mandulaszeletekkel a tetején a legfinomabb.Paul_Brighton

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 30 deka darált pulykahús
  • 2 ek. mascarpone
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
  • 25 deka brokkoli rózsáira szedve
  • 2 ek. pirított mandulaszeletek a tetejére
  • 1 mk. barna cukor
  • 15 deka reszelt pecorino sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy zöldségpárolóban puhítsd meg a brokkolit, és amíg készül a forró zsiradékok keverékén, adj 5 percet a vösörhagymának. Ha már üveges, add hozzá a fokhagymát és a húst. Ha a hús kifehéredett, az összes eddig kimaradt hozzávalót és fűszert add hozzá sorban, alaposan keverd el, és főzd 4-5 percen át. Ha forróra melegedett és a sajt is elolvadt, el is készültél. Kanalazd a frissen kifőtt tésztára, és szórd meg a mandulaszeletekkel. 

kapcsolódó Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?
Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?

Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Készítsd a fokhagymás kenyeret kalácsból – rengeteg olvadt sajttal még finomabb!

Most megmutatjuk a híres garlic bread leggyorsabban összeállítható és legfinomabb változatát. Ha sütőben készíted, olvassz rá sajtot, ha falatonként ennéd, ahogy mi, elég, ha reszelt parmezánt is keversz a fokhagymás vajhoz.

november26., 12:04

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Barackos csirke téli fűszerekkel: ha szereted a különlegességeket ezt próbáld ki!

Egy gyors és nagyon finom ragu, amit azoknak ajánlunk, akinek nincs gondja az édes-sós kombinációval. Rizzsel, tésztával és zöldségkörettel is szeretni fogod.

december2., 12:52

Mustra