A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.
Hozzávalók
- 2 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
- 25 deka túró
- 1.5 deka friss élesztő
- 10 deka puha vaj
- 2 darab tojás
- 0.5 deci langyos tej
- 1 evőkanál étolaj
- 1 nagy bögre liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagyobb teáskanál só
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a cukorral egy kevés tejben úgy 10 perc alatt, közben a forró olajon süsd aranybarnára a hagymakockákat.
Ha ezzel megvagy, dolgozd el jól a keverékeket a pogácsa összes többi hozzávalójával lágy tésztává – ha szükséges, egy kevés lisztet adj hozzá, majd tedd félre pihenni háromnegyed órán át. (Csak egy tojást használj fel, a másik a pogácsák lekenéséhez kell majd.)
Ezek után szaggasd ki a pogácsákat, és még a sütőpapíron is pihenjenek úgy 20 percet. Kend le őket tojással, majd fél óra alatt, előmelegített, legalább 180 fokos sütőben süsd őket készre.