Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Egy kis sajt is mehet a tetejére.
Egy kis sajt is mehet a tetejére.furo_felix

Hozzávalók

  • 2 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
  • 25 deka túró
  • 1.5 deka friss élesztő
  • 10 deka puha vaj
  • 2 darab tojás
  • 0.5 deci langyos tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral egy kevés tejben úgy 10 perc alatt, közben a forró olajon süsd aranybarnára a hagymakockákat. 

Ha ezzel megvagy, dolgozd el jól a keverékeket a pogácsa összes többi hozzávalójával lágy tésztává – ha szükséges, egy kevés lisztet adj hozzá, majd tedd félre pihenni háromnegyed órán át. (Csak egy tojást használj fel, a másik a pogácsák lekenéséhez kell majd.)

Ezek után szaggasd ki a pogácsákat, és még a sütőpapíron is pihenjenek úgy 20 percet. Kend le őket tojással, majd fél óra alatt, előmelegített, legalább 180 fokos sütőben süsd őket készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek