A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Hozzávalók
- 2 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
- 25 deka túró
- 1.5 deka friss élesztő
- 10 deka puha vaj
- 2 darab tojás
- 0.5 deci langyos tej
- 1 evőkanál étolaj
- 1 nagy bögre liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagyobb teáskanál só
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a cukorral egy kevés tejben úgy 10 perc alatt, közben a forró olajon süsd aranybarnára a hagymakockákat.
Ha ezzel megvagy, dolgozd el jól a keverékeket a pogácsa összes többi hozzávalójával lágy tésztává – ha szükséges, egy kevés lisztet adj hozzá, majd tedd félre pihenni háromnegyed órán át. (Csak egy tojást használj fel, a másik a pogácsák lekenéséhez kell majd.)
Ezek után szaggasd ki a pogácsákat, és még a sütőpapíron is pihenjenek úgy 20 percet. Kend le őket tojással, majd fél óra alatt, előmelegített, legalább 180 fokos sütőben süsd őket készre.

Bár igazán nem is tudom, hogy pogácsa, keksz vagy sajtos tallér. No mindegy, szinte azonnal elpárolgott mind a 70-80 darab a tálból, ahogy kisült.
Tovább olvasom