Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Egy kis sajt is mehet a tetejére.
Egy kis sajt is mehet a tetejére.Fotó: furo_felix

Hozzávalók:

  • 2 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
  • 25 deka túró
  • 1.5 deka friss élesztő
  • 10 deka puha vaj
  • 2 darab tojás
  • 0.5 deci langyos tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral egy kevés tejben úgy 10 perc alatt, közben a forró olajon süsd aranybarnára a hagymakockákat. 

Ha ezzel megvagy, dolgozd el jól a keverékeket a pogácsa összes többi hozzávalójával lágy tésztává – ha szükséges, egy kevés lisztet adj hozzá, majd tedd félre pihenni háromnegyed órán át. (Csak egy tojást használj fel, a másik a pogácsák lekenéséhez kell majd.)

Ezek után szaggasd ki a pogácsákat, és még a sütőpapíron is pihenjenek úgy 20 percet. Kend le őket tojással, majd fél óra alatt, előmelegített, legalább 180 fokos sütőben süsd őket készre. 

Gyors sajtos pogácsa
Gyors sajtos pogácsa

Bár igazán nem is tudom, hogy pogácsa, keksz vagy sajtos tallér. No mindegy, szinte azonnal elpárolgott mind a 70-80 darab a tálból, ahogy kisült.

Tovább »

Még több recept

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

2020. május15., 06:04

Próbáltad már a sütőben elkészíteni a túrógombócokat?

Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.

2020. június13., 06:04

Bourbon csirke – ha már így hívják, egy kis whiskys máz is kerüljön a tetejére

Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.

2020. február12., 09:18

Ezt a tepertős pogácsát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.

február18., 06:00

A házi készítésű tortillalapoknál nincs egyszerűbb kenyérhelyettesítő

Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, vagy sajttal összesütve kettőt belőle, egyszerű quesadilla lesz belőle.

2020. március26., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.