Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Egy kis sajt is mehet a tetejére.
Egy kis sajt is mehet a tetejére.furo_felix

Hozzávalók

  • 2 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
  • 25 deka túró
  • 1.5 deka friss élesztő
  • 10 deka puha vaj
  • 2 darab tojás
  • 0.5 deci langyos tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral egy kevés tejben úgy 10 perc alatt, közben a forró olajon süsd aranybarnára a hagymakockákat. 

Ha ezzel megvagy, dolgozd el jól a keverékeket a pogácsa összes többi hozzávalójával lágy tésztává – ha szükséges, egy kevés lisztet adj hozzá, majd tedd félre pihenni háromnegyed órán át. (Csak egy tojást használj fel, a másik a pogácsák lekenéséhez kell majd.)

Ezek után szaggasd ki a pogácsákat, és még a sütőpapíron is pihenjenek úgy 20 percet. Kend le őket tojással, majd fél óra alatt, előmelegített, legalább 180 fokos sütőben süsd őket készre. 

Gyors sajtos pogácsa Gyors sajtos pogácsa

Bár igazán nem is tudom, hogy pogácsa, keksz vagy sajtos tallér. No mindegy, szinte azonnal elpárolgott mind a 70-80 darab a tálból, ahogy kisült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Isteni kolbászos pogácsa sütőporral: 10 perc alatt megsül és nagyon finom

Ha valami igazán gyorsat, különlegeset és magyarosat készítenél, ezeket a pogácsákat érdemes összedobnod. Egy aprítógépben elkészül egy közepes adag tészta, amit ha nagy szaggatóval (vagy egy pohárral) szaggatsz ki, éppen elég lesz reggelire. Ha marad belőle, fagyaszd le bátran, kiolvasztás után is finom.

2021. november4., 09:20

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

2020. szeptember3., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Puha, illatos káposztás pogácsákkal még egy-egy unalmas téli hétköznap is könnyen túlélhető

Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!

2021. február18., 06:00

Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.

2020. május17., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek