Egy fél fej sült fokhagymával ízesítve még finomabb, de ha abból nincs kéznél, ez a pogácsa túrós-vajas változatban is remek. Tejeskávé mellett, vendégeknek és akár vajjal és lekvárral ízesítve is finom.
Ha valami igazán gyorsat, különlegeset és magyarosat készítenél, ezeket a pogácsákat érdemes összedobnod. Egy aprítógépben elkészül egy közepes adag tészta, amit ha nagy szaggatóval (vagy egy pohárral) szaggatsz ki, éppen elég lesz reggelire. Ha marad belőle, fagyaszd le bátran, kiolvasztás után is finom.
Készítsd el ezt a remek puha, sűrű pogácsát most őszi hangulatban, és ha még gyönyörűbb színre vágysz, egy kis kurkumát vagy sütőtökpürét is adj hozzá. Remek lesz a reggeli latte mellett, és ha marad belőle, bátran fagyaszd le, mert felengedés után is nagyon finom.
Nálunk jó sok borssal és csak egy nagyon kevés barna cukorral készült, és nem bántuk meg az alapos fűszerezést. A káposztás pogácsa remek fogás, aminek az sem árt, ha zsírral készül. Egy nagy adag tavaszi, snidlinges körözöttel lesz igazán tökéletes.
Kedvenc medvehagymás receptjeink következnek.
A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.
Egyiket sem nehéz elkészíteni, inkább csak egy kis türelmet igényel, amíg megvárod, hogy megkeljen a pogácsatészta.
Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.
A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.
Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!
Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.
A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.
Leteszteltük, ebben nem fogsz csalódni! <3
Nem a C-vitaminról van szó. Ezt szedd, ha már érzed a nátha tüneteit.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.