Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába. Ezúttal a sütőporos változatot készítettük, mert a szokásosnál is sürgősebb volt a pogácsázás.

Jót tesz az ízének egy kevés cukor.
Jót tesz az ízének egy kevés cukor.S847

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 3 közepes levél medvehagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. cukor
  • 1 csapott ek.
  • 50 deka túró
  • 50 deka lereszelt vaj
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a száraz hozzávalókat, majd a többi alapanyaggal keverj egy sűrű tésztát. Pihentesd egy negyedórát, szaggasd ki, kend le tojással, majd mérettől függően negyedóra alatt süsd készre. 

Te tudod, mitől medve a medvehagyma? Te tudod, mitől medve a medvehagyma?

Utánajártunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

2020. április4., 07:53

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Sűrű, puha és omlós – ez a legfinomabb túrós-vajas pogácsa receptje

Egy fél fej sült fokhagymával ízesítve még finomabb, de ha abból nincs kéznél, ez a pogácsa túrós-vajas változatban is remek. Tejeskávé mellett, vendégeknek és akár vajjal és lekvárral ízesítve is finom.

2021. november14., 09:24

Egy igazi tavaszi öntet: tormás-mézes salátaszósz medvehagymával

Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.

2020. április14., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek