Vendégvárónak és minizsemleként is remek ez a burgonyás-sajtos pogácsa

Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.

Sajt nélkül is tökéletes, ne ess kétségbe!
Sajt nélkül is tökéletes, ne ess kétségbe!Eva Szatmari

Hozzávalók:

  • 30 deka főtt burgonya alaposan összetörve
  • 50 deka liszt
  • 10 deka puha vaj
  • 2.5 deka friss élesztő
  • 1 deci langyos tej
  • 2 darab tojás
  • 1 csapott ek. cukor
  • 15 deka reszelt sajt a tetejére
  • 1 darab tojás a tetejére
  • 1 nagyobb tk.
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a tejben, majd negyedóra után egyszerűen dolgozz össze alaposan minden hozzávalót. Ha a tészta már rugalmas, takard le és pihentesd meleg helyen legalább 45 percig. Ezek után szaggasd ki, kend le tojással, szórd meg sajttal. Pihentesd még egy fél órát, majd minimum 15 perc alatt süsd készre a pogácsákat. Vajjal és házi lekvárral a legfinomabb. 

kapcsolódó Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!
Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

október17., 11:24

Ennek a túrós pogácsának az érett cheddar ad különleges aromát

A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.

február18., 06:00

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Puha, illatos káposztás pogácsákkal még egy-egy unalmas téli hétköznap is könnyen túlélhető

Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!

február18., 06:00

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Mustra