
Hozzávalók
- 30 deka főtt burgonya alaposan összetörve
- 50 deka liszt
- 10 deka puha vaj
- 2.5 deka friss élesztő
- 1 deci langyos tej
- 2 darab tojás
- 1 csapott ek. cukor
- 15 deka reszelt sajt a tetejére
- 1 darab tojás a tetejére
- 1 nagyobb tk. só
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a cukorral a tejben, majd negyedóra után egyszerűen dolgozz össze alaposan minden hozzávalót. Ha a tészta már rugalmas, takard le és pihentesd meleg helyen legalább 45 percig. Ezek után szaggasd ki, kend le tojással, szórd meg sajttal. Pihentesd még egy fél órát, majd minimum 15 perc alatt süsd készre a pogácsákat. Vajjal és házi lekvárral a legfinomabb.

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.
Tovább olvasom