Ezt a tepertős pogácsát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.

Rácsosra vágva még szebb lesz a teteje.
Rácsosra vágva még szebb lesz a teteje.Fotó: Flopaganifoto

Hozzávalók:

  • 1 deci langyos tej
  • 2 ek. barna cukor
  • 2.5 deka friss élesztő
  • 50 deka liszt
  • 3 teáskanál
  • 20 deka tepertő aprítógépben összetörve
  • 5 deka sertészsír
  • 35 deka tejföl
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • tojás és tej a tetejét lekenni
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, majd dagaszd ki a tésztát az összes hozzávalóval egy 15 perc alatt. Keleszd meleg helyen 45 percen át, majd felekre hajtogatva gyúrd át még egyszer és így is adj a tésztának egy fél órát. Ha ezzel megvagy, szaggasd ki és kend le tej és tojás keverékével a pogácsákat, majd mérettől függően 10-20 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

Gyors sajtos pogácsa
Gyors sajtos pogácsa

Bár igazán nem is tudom, hogy pogácsa, keksz vagy sajtos tallér. No mindegy, szinte azonnal elpárolgott mind a 70-80 darab a tálból, ahogy kisült.

Tovább »

Még több recept

Vendégvárónak és minizsemleként is remek ez a burgonyás-sajtos pogácsa

Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.

február18., 06:00

Még egy ötlet marhahúsos receptekre: klasszikus sajtburger a titkos szósszal

És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.

május15., 10:44

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

2020. április3., 06:04

Csirke citrommal és kakukkfűvel – diétás, mégis izgalmas fogás lesz a végeredmény

Ha éppen nem számolod a kalóriákat, egy nagy adag házi, gyúrt tésztát készíts mellé mascarponéval, citrommal, ricottával és egy adag pecorino sajttal a tetején.

május14., 12:52

Amerikai gulyás? Megkóstoltuk a fura, darált húsos receptet

Nekünk, magyaroknak fura azt hallani, hogy létezik egy amerikai gulyás, amiben darált hús van, és egészen másképp készül, mint a mi kedvencünk, de miért ne próbálnánk ki valamit, ami hasonlít egyik legismertebb fogásunkra? Spoiler: a gulyáshoz nem sok köze van, de ha egy remek darált húsos receptet keresel, érdemes egy esélyt adnod ennek a gazdag, tésztás fogásnak.

május17., 10:24

Ennek a túrós pogácsának az érett cheddar ad különleges aromát

A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.

február18., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.