Ne keresd tovább a legfinomabb pogácsa receptjét! Itt a tökéletes, vajas-túrós pogi karácsonyra!

Leteszteltük, ebben nem fogsz csalódni! <3

Sajnos a krémes, szaftos, tartalmas és puha fogásoknak legtöbbször ára van, amit valahol a egészség oltárán kell feláldoznunk. A vétkest legtöbbször úgy hívják, hogy vaj, esetünkben pedig a titok része a túró, és a csak éppen annyi sütés, amennyi kell. Cserébe a pogi nem lesz száraz morzsagalacsin, sem bolti, papírszerű izé, vagy levegőből valahogy összeállt, egy óra múlva már száraz asztaldísz. Helyette nagyon könnyű, puha és sűrű vajas-túrós falatkákat sütsz majd. Mondanám, hogy eláll, de úgysem marad belőle. 

Azonnal elfogy.
Azonnal elfogy.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 csomag túró (25 deka)
  • 1 púpozott bögre liszt (a hagyományos, 2 és fél decis)
  • 1 kocka puha vaj (10 deka)
  • 1 teáskanál
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 10 gramm élesztő (friss)
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0.5 deci tej
Recept idők

Persze hogy mindannyiunknak más a tökéletes pogácsa receptje, de abban talán megegyezhetünk, hogy a igazi pogácsák könnyű, mégis sűrű, puha finomságok, amik nemcsak arra jók, hogy valami sörkorcsolya azért legyen, hanem annyira finomak, hogy akár mások is elkérik a receptjét. Ezért hoztuk most egy nagyon egyszerű és tényleg isteni receptet, amihez igyekeztünk az alapanyagokat is úgy összeválogatni, hogy ne kelljen semmit mérni, és mindenből úgy kerülhessenek bele az adagok, ahogy éppen a boltokban kapható.
Feldobhatod 2-3 evőkanál édeskés sült hagymával, baconkockákkal, esetleg füstöltpaprika-porral is, na és persze sajttal, olívával vagy tepertőkrémmel. Mutatjuk az alapreceptet!

Elkészítés:

Adj a friss élesztőhöz egy fél deci langyos tejet és a cukrot, majd tedd langyos helyre, amíg a tészta alapanyagit összekevered.

Keverd össze a túrót a puha vajjal és a sóval egy robotgéppel, majd mehet hozzá egy tojás és egy evőkanál tejföl is. Ezek után keverd el benne a lisztet és a fél deci tejben, cukorral felfuttatott élesztőt. Nagyon lágy tésztát kapsz, dolgozd össze jól, majd letakarva tedd langyos helyre legalább 40 percre. Nálam a langyos sütőbe kerül letakarva. 
Ezek után alaposan kilisztezett deszkára borítsd, majd szaggasd ki, kend le tojással, és előmelegített, 190 fokos sütőben (pogácsák méretétől függően) süsd 20-35 percig. 

Nálunk 35-40 darab kicsi pogácsa lett belőle, amelyek 20 percet voltak a 190 fokos sütőben. Amint megsült, azonnal vedd ki, és vedd le a tepsiről, mert másképp tovább sül az alja, azt pedig nem akarjuk.
 

kapcsolódó Teszt: ezek a termékek nem is méltóak a pogácsa névre
Teszt: ezek a termékek nem is méltóak a pogácsa névre

Kóstolónk rávilágított, hogy a multis croissant-nál csak egyvalami rosszabb: a multis sajtos pogácsa.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a tepertős pogácsát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.

február18., 06:00

Kukoricás-cukkinis tócsni – egy nagy adag fokhagymás tejföllel lesz a legfinomabb

A tócsni klasszikus változatban a legnépszerűbb, de ha mellőznéd a burgonyát, vagy csak kevesebbet ennél belőle, dobd fel néhány extra zöldséggel – ezektől csak finomabb lesz. Ha fokhagymásan megunod, Srirachát keverj a tetejére kanalazott tejfölbe.

július29., 10:24

Remek hétvégi program összedobni ezt a káposztás pogácsát

Nálunk jó sok borssal és csak egy nagyon kevés barna cukorral készült, és nem bántuk meg az alapos fűszerezést. A káposztás pogácsa remek fogás, aminek az sem árt, ha zsírral készül. Egy nagy adag tavaszi, snidlinges körözöttel lesz igazán tökéletes.

április16., 10:24

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mustra