Ne keresd tovább a legfinomabb pogácsa receptjét! Itt a tökéletes, vajas-túrós pogi karácsonyra!

Leteszteltük, ebben nem fogsz csalódni! <3

Sajnos a krémes, szaftos, tartalmas és puha fogásoknak legtöbbször ára van, amit valahol a egészség oltárán kell feláldoznunk. A vétkest legtöbbször úgy hívják, hogy vaj, esetünkben pedig a titok része a túró, és a csak éppen annyi sütés, amennyi kell. Cserébe a pogi nem lesz száraz morzsagalacsin, sem bolti, papírszerű izé, vagy levegőből valahogy összeállt, egy óra múlva már száraz asztaldísz. Helyette nagyon könnyű, puha és sűrű vajas-túrós falatkákat sütsz majd. Mondanám, hogy eláll, de úgysem marad belőle. 

Azonnal elfogy.
Azonnal elfogy.

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 csomag túró (25 deka)
  • 1 púpozott bögre liszt (a hagyományos, 2 és fél decis)
  • 1 kocka puha vaj (10 deka)
  • 1 teáskanál
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 10 gramm élesztő (friss)
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0.5 deci tej
Recept idők

Persze hogy mindannyiunknak más a tökéletes pogácsa receptje, de abban talán megegyezhetünk, hogy a igazi pogácsák könnyű, mégis sűrű, puha finomságok, amik nemcsak arra jók, hogy valami sörkorcsolya azért legyen, hanem annyira finomak, hogy akár mások is elkérik a receptjét. Ezért hoztuk most egy nagyon egyszerű és tényleg isteni receptet, amihez igyekeztünk az alapanyagokat is úgy összeválogatni, hogy ne kelljen semmit mérni, és mindenből úgy kerülhessenek bele az adagok, ahogy éppen a boltokban kapható.
Feldobhatod 2-3 evőkanál édeskés sült hagymával, baconkockákkal, esetleg füstöltpaprika-porral is, na és persze sajttal, olívával vagy tepertőkrémmel. Mutatjuk az alapreceptet!

Elkészítés:

Adj a friss élesztőhöz egy fél deci langyos tejet és a cukrot, majd tedd langyos helyre, amíg a tészta alapanyagit összekevered.

Keverd össze a túrót a puha vajjal és a sóval egy robotgéppel, majd mehet hozzá egy tojás és egy evőkanál tejföl is. Ezek után keverd el benne a lisztet és a fél deci tejben, cukorral felfuttatott élesztőt. Nagyon lágy tésztát kapsz, dolgozd össze jól, majd letakarva tedd langyos helyre legalább 40 percre. Nálam a langyos sütőbe kerül letakarva. 
Ezek után alaposan kilisztezett deszkára borítsd, majd szaggasd ki, kend le tojással, és előmelegített, 190 fokos sütőben (pogácsák méretétől függően) süsd 20-35 percig. 

Nálunk 35-40 darab kicsi pogácsa lett belőle, amelyek 20 percet voltak a 190 fokos sütőben. Amint megsült, azonnal vedd ki, és vedd le a tepsiről, mert másképp tovább sül az alja, azt pedig nem akarjuk.
 

Teszt: ezek a termékek nem is méltóak a pogácsa névre Teszt: ezek a termékek nem is méltóak a pogácsa névre

Kóstolónk rávilágított, hogy a multis croissant-nál csak egyvalami rosszabb: a multis sajtos pogácsa.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

2021. április8., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek