Puha, illatos káposztás pogácsákkal még egy-egy unalmas téli hétköznap is könnyen túlélhető

Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!

Így milyen szép.
Így milyen szép.Fotó: tavan amonratanasareegul

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 3 deka friss élesztő
  • 1 nagy ek. cukor
  • 12
  • 2 ek. tejföl
  • fekete bors ízlés szerint
  • 5 deka puha vaj
  • 2 deci langyos víz
  • 2 ek. olaj
  • 500 g káposzta lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon puhítsd meg fedő alatt a kissé befűszerezett káposztát. 

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a lisztben úgy negyedóra alatt. Közben keverd el a sót a lisztben, majd az összes hozzávalót dolgozd rugalmas, sűrű tésztává. Adj neki meleg helyen 45 percet, majd nyújtsd ki. A káposztát oszlasd el a tetején, majd kezdd el hajtogatni és szaggasd ki. Ha ezzel megvagy, pihentesd még legalább negyedórán át, majd kend le, és mérettől függően legalább negyedóra alatt süsd készre. 

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!
Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Tovább »

Még több recept

Káposztás bukta egyszerűen – reggelire, vacsorára és utazáshoz is tökéletes

Egy gyors bukta mindazoknak, akik már unják a túrós és lekváros változatot. A sós verzió is remek, főleg egy nagy pohár langyos vaníliás tej mellett.

április16., 12:52

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

2020. április3., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Vendégvárónak és minizsemleként is remek ez a burgonyás-sajtos pogácsa

Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.

február18., 06:00

Kezdőként is sikered lesz vele: pumpkin spice nemtiramisu

Ne csak télen gondolkodj a tökben és az ahhoz legjobban illő fűszerekben! Ez a narancsos-tökös finomság tavaszi desszertként is tökéletesen megállja a helyét.

május1., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.