Puha, illatos káposztás pogácsákkal még egy-egy unalmas téli hétköznap is könnyen túlélhető

Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!

Így milyen szép.
Így milyen szép.tavan amonratanasareegul

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 3 deka friss élesztő
  • 1 nagy ek. cukor
  • 12
  • 2 ek. tejföl
  • fekete bors ízlés szerint
  • 5 deka puha vaj
  • 2 deci langyos víz
  • 2 ek. olaj
  • 500 g káposzta lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon puhítsd meg fedő alatt a kissé befűszerezett káposztát. 

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a lisztben úgy negyedóra alatt. Közben keverd el a sót a lisztben, majd az összes hozzávalót dolgozd rugalmas, sűrű tésztává. Adj neki meleg helyen 45 percet, majd nyújtsd ki. A káposztát oszlasd el a tetején, majd kezdd el hajtogatni és szaggasd ki. Ha ezzel megvagy, pihentesd még legalább negyedórán át, majd kend le, és mérettől függően legalább negyedóra alatt süsd készre. 

kapcsolódó Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!
Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Ne keresd tovább a legfinomabb pogácsa receptjét! Itt a tökéletes, vajas-túrós pogi karácsonyra!

Leteszteltük, ebben nem fogsz csalódni! <3

2019. december16., 09:24

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

október17., 10:24

Mustra