Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.
Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.
Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.
Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.
Egy adag tonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.
A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.
Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.
Pesto nemcsak bazsalikomból készülhet, hanem reteklevélből vagy akár rukkolából is.
Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.
Ezekkel akár kezdőként is megpróbálkozhatsz.
Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.
Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.
Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.
A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.
A füstöltsajt-krémlevest próbáltad már aszalt gyümölcsökkel?
Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, vagy sajttal összesütve kettőt belőle, egyszerű quesadilla lesz belőle.
Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.
A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal.
Már nem is a magyaroknak szól saját rendezvényük?
Változott az uniós szabályozás, így bizonyos esetekben akkor is bírságot kaphatsz, ha a gumid korábban megfelelt az előírásoknak.